štvrtok 7. novembra 2013

Predstav svoju knižnicu (28)

Každý týždeň vám predstavím niekoľko kníh z mojej knižnice. Začnem od kníh na písmeno A, až sa postupne prepracujem po písmeno Z. Cieľom je poskytnúť tipy na dobré čítanie a takisto pripomenúť aj staršie knihy, na ktoré sa už mohlo zabudnúť, ale ktoré určite stoja za prečítanie.
Dnes sú to knihy na písmeno P #2.

***

1) Pod vražednou oblohou
Anotácia:
Mesto, v ktorom žije sedemnásťročná Aria, sa volá Blaženosť. Azda preto, lebo jeho obyvatelia sú v ňom chránení pred nebezpečenstvom striehnucim mimo jeho dômyselného obranného systému. Svet sa totiž od základu zmenil: z oblohy z času na čas šľahajú ohnivé elektrické prúdy a spália všetko, čoho sa dotknú, hrozia aj epidémie smrteľných chorôb. Napriek tomu aj tam existuje život – v podobe „divochov“ či iných záhadných tvorov. Mešťania a tí „zvonku“ sa odjakživa nenávidia... Osudy dvoch mladých ľudí z rozdielnych svetov Arie a Sokola sa nečakane spojili, keď dievča nespravodlivo vyhostili z mesta, aby nemohlo svedčiť proti privilegovanému konzulovmu synovi. Prežila práve vďaka Sokolovi a „menejcenným“ bytostiam z voľnej prírody. Spoločne sa vydali hľadať Ariinu nezvestnú matku. Aria postupne poznáva výnimočné schopnosti svojich spoločníkov – jeden má dokonalý sluch, iný čuch, ďalší zrak – a uvedomuje si aj vlastné dovtedy neodhalené zručnosti. Naučí sa prežiť v divočine, loviť, variť, hľadať pitnú vodu, unikať pred vlkmi a odhadovať, kedy na zem opäť udrie vražedný éter z oblohy. Láska k Sokolovi ju však postaví pred ťažké rozhodnutie – má sa pridať k divochom, alebo radšej k svojej rodine a spoločne napraviť krivdu?
Môj názor:
Prečítanie tejto knihy som dlho odkladala, ale keď už som ju prečítala, bola som z nej nadšená. Už sa neviem dočkať druhej časti, na ktorú sa teším už veeeeľmi dlho. Táto kniha bola bomba a pre mňa jedna z najlepších dystópií, aké som kedy čítala.

2) Praktický sprievodca
Anotácia:
Tri obyčajné deti Jared, Simon a Mallory Graceovci vstúpili do iného sveta - a pritom neodišli z tohto! Dvojica talentovaných autorov Tony DiTerlizzi a Holly Blacková riskovala všetko, aby ich pozoruhodné rozprávanie uzrelo svetlo sveta. Päť kníh - jedno vzrušujúce dobrodružstvo - Kroniky rodu Spiderwickovcov!
Ich svet je bližšie, než si myslíte.
Môj názor:
Spiderwickovci sú moja srdcová záležitosť a prvá časť nie je výnimkou. Rozhodne povinná jazda pre všetkých začínajúcich knihomoľov. 






3) Pohrobok
Anotácia:
Rišo je vynikajúci žiak, ktorého v škole šikanujú. Doma si na ňom brutálny otčim lieči svoje komplexy. Niet divu, že chlapec by chcel žiť v paralelnom svete. Keď sa však doň dostane, ocitne sa v strede zápasu medzi dobrom a zlom. Podarí sa mu využiť svoje vedomosti človeka 20. storočia a poraziť armádu Temného pána Šajdána?
Môj názor:
Pohrobok je kniha, ktorú som kúpila kedysi dávno vo výpredaji za smiešnu sumu, ale doteraz neviem prečo. Nikdy som neprečítala viac ako prvú stranu a pochybujem, že sa to niekedy zmení. 





4) Polibek pro Annu
Anotácia:
Sedmnáctiletá Anna se cítí podvedená. Její rodiče ji totiž posílají na roční studium do Francie - přes půlku planety, do neznámého prostředí, aniž by navíc uměla slůvko francouzsky. Musí tak opustit své přátele, potenciální lásku i veškerá pohodlí amerického života a začít úplně nanovo. V romantické Paříži, ve městě, které nikdy nespí, se vrhá do nových vztahů i zkušeností a odhaluje v sobě skryté vlastnosti. A také je tu jeden spolužák, Étienne St. Clair, který se liší od všech chlapců, které kdy Anna potkala…
Môj názor:
K Anne snáď ani nemusím nič písať. Polibek pro Annu je pre mňa najlepšou knihou tohto žánru a Étienne...láska na prvý pohľad prvé prečítanie♥.



5) Poslouchej!
Anotácia:
Ještě vloni byla Annabel holka, co má úplně všechno – nebo aspoň tuhle roli hrála v televizní reklamě na Obchodní dům Kopf. Letos nemá nic. Nejlepší kamarádka Sophie ji opustila, rodinné štěstí ničí anorexie starší sestry a ve školní jídelně si není ke komu přisednout. Dokud nepotká Owena Armstronga. Vysoký, výrazný a hudbou posedlý Owen je polepšený mizera odhodlaný říkat lidem pravdu. Možná by Owen mohl Annabel pomoct vyrovnat se s tím, co se jí přihodilo tu noc, kdy se Sophií přestaly být kamarádky.
Môj názor:
Toto bola moja prvá kniha od Sarah Dessen a absolútne neľutujem, že som si ju kúpila. Veľmi sa mi páči štýl, akým autorka píše a kniha mi sadla. Takisto sa mi od autorky páčila  aj Ukolébavka a už teraz sa teším na ďalšie knihy od Sarah.


Ellie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára