streda 18. júna 2014

Blogger TAG

Za nomináciu veľmi pekne ďakujem  Lucinde

Pravidlá TAG-u:
1. Povedz o sebe 10 vecí. 
2. Odpovedz na 10 otázok blogera, ktorý ťa nominoval.
3. Nominujte 5 blogerov, ktorí majú menej než 200 čitateľov za deň.
4. Vymysli 10 otázok pre nominovaných.
5. Informuj blogerov, ktorých si nominoval/a.

Keďže Blogger TAG je už takmer na každom blogu a momentálne ma nenapadá ani jeden, na ktorom by som ho nevidela, nenominujem nikoho, ale rada si prečítam 10 vecí o vás v komentároch. :)

10 vecí o mne:
  1. Momentálne som majiteľkou 358 kníh, z ktorých mám, bohužiaľ, prečítaných len 181. Do konca roka by som rada dosiala číslo 230, ale keďže sa mi zvýši aj číslo kníh, ktoré vlastním (som si  100% istá, že sa zvýši) a ďalšie si popožičiavam,  pomer prečítaných a neprečítaných sa asi veľmi nezmení. 
  2. Som expert na nehody všetkého druhu. Nie je deň, kedy by som si na tele nenašla nejakú novú modrinu. 
  3. Mojim najväčším snom je život v NY alebo LA. V "najhoršom" prípade sa uskromním aj s Londýnom alebo Parížom, ale rozhodne nechcem ostať navždy na Slovensku.
  4. Odmalička rozmýšľam o tom, čo chcem v živote robiť. Okrem iného som chcela byť pracovníčkou v NASA, učiteľkou, psychologičkou, majiteľkou cestovnej kancelárie, novinárkou, spisovateľkou. Ale dnes, keď už sa musím pomaly rozhodnúť, nemám najmenšie tušenie, čo by som chcela robiť. Iba viem, že to nechcem robiť tu.
  5. Som veľmi majetnícka. Zakladám si na svojich veciach, samozrejme aj na knihách, a nenávidím, keď niečo stratím alebo poškodím. 
  6. Napriek tomu, že sa považujem za vášnivú čitateľku a knihy milujem, občas mám obdobie, kedy sa k čítaniu a knihám nemôžem dokopať. (Myslím, že ho mám práve teraz, ale je to spôsobené aj nedostatkom času. Dúfam, že z tejto krízy sa čoskoro dostanem.)
  7. Nemám rada obrovské množstvo rôznych potravín a keď som u niekoho na návšteve, často sa ma pýtajú, čo vlastne jem. (K prežitiu mi stačí fakt málo. Napríklad také cestoviny by som jedla aj každý deň.)
  8. Som absolútny extrovert. Vzhľadom na to, že pomerne veľa čítam, je to celkom netypické. (Väčšina ľudí, ktorých poznám a ktorí čítajú, oveľa radšej trávia čas sami doma.)
  9. Milujem seriály a svoje obľúbené som schopná pozerať stále dokola, aj keď ich poznám naspamäť. Gossip Girl, Sex and the City, Pretty Little Liars, Gilmore Girls.
  10. Nadväzujem na predchádzajúci fakt a priznávam sa, že som nenávratne, neodvolateľne a absolútne zamilovaná do Chucka Bassa. 

Odpovede na otázky od blogera, ktorý ma nominoval:
1. Aký je tvoj najobľúbenejší knižný pár? A prečo?
Skutočne nemám rada podobné otázky, pretože je to ako, keby sa ma niekto spýta, ktorá j emoja najobľúbenejšia kniha. V oboch prípadoch ich mám viac, v podstate to mám rozdelené podľa žánrov, ale aj v týchto kategóriach mám viac favoritov. Ale medzi moje najobľúbenejšie knižné páry patrí Anna a Étienne (Polibek pro Annu), Gwendolyn a Gideon (Diamanty), Ron a Hermiona (HP), Sophie a Archer (Hex Hall), Jeane a Michael (Tweetni mi!), Elizabeth a pán Darcy (Pýcha a predsudok), Tris a Čtyřka (Divergencia), June a Day (Legenda),  Hazel a Augustus (Na vine sú hviezdy), Clary a Jace (TMI)....
(Zistila som, že moje najobľúbenejší páry sú v mojich najobľúbenejších knihách. Teraz neviem, či ten pár mám rada kvôli knihe alebo knihu kvôli páru. ???)

2. Plánuješ, že si dáš re-reading nejakej knihy? 
Plánujem to vždy, keď dočítam knihu, ktorá sa mi naozaj veľmi, ale veľmi páčila. Naposledy Prvá strieborná kniha snov. Ale od minulého roka mám naplánovaný re-reading Diamantov, a keď si dokúpim Alianciu, chcem si dať re-reading celej Divergencie. Ale keďže je skvelých nových kníh tak veľa, väčšinou stihnem 1-2 re-readingy za rok. Ale na Harryho si nájdem čas vždy, minimálne raz za dva roky. (Takže to vychádza na tento rok, jupí!) 

3. Máš čítačku knih? A ak nie, chcela by si?
Mám, ale na tlačené knihy nedám dopustiť. Čítačka je skvelá, hlavne na dovolenku alebo na čítanie kníh, ktoré sa u nás neprekladajú. Ale kniha s vôňou a stranami bude vždy ďaleko pred čítačkou. 

4. Máš rada knižné trailery?
Napriek tomu, že ich veľmi nesledujem, mám ich rada. Ale len tie, ktoré sú spravené dobre. Nejaký fan-made, ktorý je postrihaný z rôznych filmov a seriálov, ktoré s knihou nemajú absolútne nič, to NIE! (A tak isto to mám vlastne aj pri filmoch, hoci tie trailery pozerám častejšie.)

5. Aká kniha ťa v poslednej dobe rozplakala?
Šampión. ♥ 

6. Čítaš anglické knihy?
Aj keď by som mohla, veľmi nie. Mám doma toľko slovenských a českých kníh, že budem rada, ak ich vôbec niekedy stihnem všetky prečítať. 

7. Aký žáner čítaš najradšej a najčastejšie?
Fantasy a paranormal všetkého druhu, dystópie, YA & NA, ale mám rada aj kriminálky a historické knihy. V podstate som schopná prečítať všetko, ak je kniha dobrá. 

8. Počúvaš pri čítaní hudbu?
Nie, vyrušuje ma to. Slúchatka si dávam pri čítaní do uší len vtedy, keď je to menšie zlo vo výbere hudba-okolie. 

9. Aké máš koníčky okrem kníh?
Nakupujem. Veľa a nielen knihy.  A okrem toho ešte, samozrejme, blogovanie a trávenie času s ľuďmi, ktorých mám rada. Tieto tri veci robím najradšej a ich poradie v TOP 3 sa stále mení. A potom rada pozerám seriály (môžem pozerať ten istý stále dokola a vôbec mi to nevadí) a filmy, občas varím a veľmi rada cestujem. 

10. Robíš nejaký šport?
Nikdy som nebola nejako extrémne športovo založená, ale rada som chodila na korčule a plávať, hrala  som badminton (to mi išlo) alebo tenis (to mi išlo už menej), ale keďže som po operácii kolena a budúci rok idem na ďalšiu, mám veľmi obmedzené možnosti. Teraz som rada, ak občas cvičím a tento rok som začala chodiť na jogu. 

A čo vy? Máme niečo spoločné? :) 
Ellie

1 komentár: