pondelok 30. júna 2014

Mesačná chvastačka (jún 2014)


Toto mesačné meme poriada Judit!
Ide o súhrn všetkých kníh, ktoré za daný mesiac pribudli do vašej knižnice. Zahrňuje knihy kúpené, darované, vyhrané a knihy na zrecenzovanie. Nezahrňuje knihy požičané, ukradnuté, 
učebnice a podobné zlo. :)

***

Pre mnohých (vrátane mňa) sa práve začalo najlepšie obdobie roka - dvojmesačné voľno. Ja som svoje prázdniny začala najlepšie na svete - v Paríži. A nie, bohužiaľ, nemám žiadnu fotku pod Eiffelovkou so Stalo sa to v Paríži v ruke, keďže 1) pršalo a 2) nebol na knihu vôbec čas. Každopádne som si Paríž užila a určite sa tam plánujem vrátiť - viackrát.  No a keďže som v júni výletovala, chvastačka nebude bohatá, ale aj tak som zo všetkých kníh veľmi nadšená. 

1) Kúpené knihy
Poznáte ten pocit, keď ste v minulosti čítali sériu kníh, ktorú ste mali požičanú a  do ktorej ste sa zamilovali, a ona sa už nedá zohnať, ale vy ju nakoniec nájdete na bazáre? Áno, je to perfektný pocit. Ja ho zažívam odkedy mi prišla celá séria Jednorožca - Trojitá koruna, Sila povinnosti, Sokovia v láske, Bratstvo Ružového kríža, Strieborná dýka a Hra osudu. Plánujem si ju znova celú prečítať, pretože už si ju tak podrobne nepamätám. A rozhodne ju odporúčam, pretože patrí medzi moje najobľúbenejšie historické knihy a zaslúžila by si oveľa väčšiu pozornosť. (Keď som fotila fotky, Jednorožca som nemala pri sebe, takže ich nahradím len obrázkami.)







2) Recenzné výtlačky
Od CooBoo mi prišlo Proroctví, ktoré mám rozčítané a ktoré by som zajtra chcela stihnúť dočítať a tým odštartovať môj neoficiálny letný čítací maratón. Zatiaľ som len na začiatku, ale číta sa fajn, takže uvidíme, ako to nakoniec dopadne. 

Od Ikaru mi práve pred hodinou prišiel balík s dlho očakávanými knihami - Odviaž sa a Stratená nádej. Do Stratenej nádeje sa pustím hneď po Proroctví a Odviaž sa si budem vychutnávať pomaly a dám vám vedieť, keď celý zápisník doničím dokončím.

Obom vydavateľstvám veľmi pekne ďakujem. 

***
Celkovo mi v júni pribudlo  9 kníh. (Na fotke len 3.)


Ellie

3 komentáre:

  1. Proroctví vypadá vážně skvěle. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj mne dnes prišiel zápisník. :) To s tou sériou máš pravdu, u mňa to je Slávna päťka alebo Pollyanna. :) A som nevedela, že to Proroctví je také hrubočizné.

    OdpovedaťOdstrániť