utorok 9. decembra 2014

Korisť (Recenzia)

Autor: Andrew Fukuda
Originálny názov: The Prey
Vydavateľstvo: Fragment 2014
Séria: The Hunt
Diel: 2/3
Počet strán: 304
Žáner:  YA, paranormal
Moje hodnotenie obálky: 3/5

Anotácia:
Gene a jeho ľudskí priatelia sa dali na útek. Gena však neprenasledujú len krvilační lovci, ale i spomienky na dievča Ashley June, ktorá zostala v Ústave pre štúdium glupanov. Okrem toho ho znepokojujú aj prebúdzajúce sa city k ľudskému dievčaťu Sissy.
Na svojom úteku sa dostanú až do ľudskej komunity žijúcej na tajnom mieste vysoko v horách. Keď si začnú myslieť, že sú konečne v bezpečí, udalosti naberú nečakaný smer. Gene spoznáva, že nový svet, ktorý objavili, je možno rovnako zlý, ako svet, ktorý opustili.
Nepriatelia sa zrazu valia zo všetkých strán. Genovi a Sissy začína byť jasné, že nemajú nič viac ako jeden druhého. Ak sa nestanú korisťou...
***

Gene  s novými  priateľmi ušiel od krvilačných úpirov a spolu sa snažia dostať na krásne a bezpečné miesto, o ktorom im vravieval Genov otec. Samotná cesta je pre nich dosť náročná, nehovoriac o tom, že keď konečne dorazia na miesto obývané ľuďmi, to nevyzerá byť až také bezpečné, ako im bolo opísané. Takisto sa v knihe rozvíja aj Genov vzťah so Sissy, aj keď ho ešte stále trápia spomienky na Ashley June, ktorú musel nechať v Stredisku.

Na pokračovanie Lovu som sa veľmi tešila, pretože prvý diel sa mi páčil   a kniha sa mi naozaj dobre čítala. Keď mi však Korisť prišla, akosi som sa k nej nemohla dokopať. Na jednej strane je pravda, že som doteraz ani nemala poriadne čas na knihy, ale na druhej strane sa mi do nej ani akosi nechcelo.

Keď som sa nakoniec do Koristi pustila, mala som ju prečítanú opäť veľmi rýchlo. Autor knihu rozdelil na dosť krátke kapitoly, ktoré ubiehajú skutočne jedna za druhou a ani neviete ako a zrazu ste na konci knihy. Dej sa takisto veľmi rýchlo posúval dopredu a nemôžem povedať, že by sa tam dlho nič nedialo.

Avšak neviem čím to je, ale kniha ma už nedokázala tak upútať ako predchádzajúci diel. Vôbec som nemala potrebu sa dozvedieť, čo sa tam stane. Ku koncu knihy sa to (rovnako ako v prvej časti) opäť zamotalo a záver ma naozaj bavil, ale to mi nedokázalo vynahradiť 3/4 knihy.


Z objektívneho hľadiska teda dávam knihe 3 hviezdičky, pretože sa mi zdala o niečo slabšia, ako prvý diel, ktorý som ohodnotila 4 hviezdičkami,  ale autor ostal verný svojmu štýlu a na konci ma opäť dosť prekvapil, čím ma nalákal aj na záver trilógie. Preto si myslím, že fanúšikom Lovu sa bude páčiť aj druhý diel. Avšak mňa nebavil až tak, ako prvý diel, čo je pre mňa tak trochu sklamaním.  Je to niečo medzi like it a it was ok. Možno je to však opäť spôsobené tým, že je to obávaný druhý diel v trilógii a možno sa mi trojka bude páčiť ešte viac ako tieto dve časti dokopy.

Moje hodnotenie:



Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment.
Knihu si môžete kúpiť tu
Ellie

1 komentár:

  1. Jsi asi jediná osoba, u které čtu, že je tento díl horší, než ten první :D Mě připadal právě tento díl a dost napínavější, propracovanější a celkově líp napsaný. Krásná recenze :)

    OdpovedaťOdstrániť