štvrtok 1. septembra 2016

Mesačná chvastačka (august 2016)

Toto mesačné meme poriada Judit!

***
August bol absolútne pohodový mesiac a ani netuším, ako ubehol. Chvalabohu mi prázdniny ešte nekončia a ja sa ešte skoro tri týždne naplno môžem venovať knižkám. Konečne sa mi podarilo trochu dohnať moju reading challenge a už to začína vyzerať tak, že tento rok bude úspešný, čo sa týka prečítaného množstva kníh. Naviac sú to takmer všetko dobré knihy a viaceré z nich vynikajúce, čo ma veľmi teší.

Ale späť k augustovým novinkám. Najskôr som si myslela, že to bude pomerne skromný mesiac, čo sa týka nákupov kníh, ale potom sa to opäť trochu zvrhlo. Ja mám zasa množstvo nových kníh a moje konto zasa zaplakalo. Prvá objednávka bola hlavne kvôli dvom knihám od Backmana. Obidve (vlastne tri, ale tretia ešte nevyšla v paperbacku, ktorý sa mi v tomto prípade páči oveľa viac) som veľmi dlho chcela a teraz  boli  len za 5€ (spolu s ďalšími paperbackmi z Hostu), takže som už neodolala. Sú to teda Muž jménem Ove a Babička pozdravuje a omlouvá se a na obidve sa už nesmierne teším. No a kvôli dvom knižkám sa predsa neoplatí robiť objednávku, tak som tam pridala aj ďalšie. Dve opäť z Hostu - S elegancí ježka a Pod sněhem, na ktoré som veľmi zvedavá. A ešte jednu, pravdepodobne trochu zvláštnu knihu - Matkárna. Vôbec neviem, čo mám od toho čakať, ale vyzerá to super. A čo sa týka Báboviek, tak tie som si objednala z Gorily, kde som mala kredit 5€ na nákup (ktorý som dostala za to, že mi poslali knihu bez prebalu).


No a potom sme dostali zasa vynikajúci nápad - "poďme pozrieť, či náhodou nie je niečo nové v Levných knihách"- a ono, veľmi prekvapivo, bolo. Takže o ďalších knihách veľa neviem, ale každá ma niečim zaujala a na všetky sa dosť teším. Dúfam, že opäť objavím nejaký skrytý poklad. Starý král ve vyhnanství a Zahradník pana Darwina sú z krásnej edície od Mladej fronty. Jedenáct by malo byť 11 prepletených príbehov, ktoré sa nejako prepoja. Od Zoo City absolútne neviem, čo mám čakať, ale anotácia vyzerá celkom zaujímavo. V knihe Léto plné tajemství sa asi tiež prepoja príbehy troch žien, ktoré asi spojí nejaké tajomstvo a Komplikace je thriller z pražského prostredia. 


Ďalej dve knihy od spisovateľky Anna Gavalda, ktoré vyzerajú absolútne super a veľmi sa na ne teším - Lepší život a Prostě spolu. No a nakoniec dve knihy, kvôli ktorým som vlastne objednávala a to Les rukou a zubů a Tma a prázdnota - prvý a tretí diel série Les rukou a zubů. Ja mám síce doma druhý diel po slovensky, ale prvý a tretí som nemohla nikde zohnať a keďže som celú sériu už čítala, nechcelo sa mi za to dávať plnú cenu. Tak som sa rozhodla zatiaľ kúpiť tieto dve a keď natrafím aj na dvojku, kúpim si aj tú a slovenskú, ktorú mám doma, predám.


Posledné dva prírastky som dostala. Iskra v popole je recenzný výtlačok od internetového kníhkupectva MegaKnihy.sk, s ktorým som nadviazal novú spoluprácu, za čo veľmi pekne ďakujem. Recenziu na knihu už nájdete tu. A Súboj kráľov som dostala od môjho drahého, za čo mu takisto veľmi pekne ďakujem. ♥ Hneď ho pôjdem aj čítať, pretože som v auguste prečítala Hru o tróny a je to absolútne perfektné a dokonalé a návykové! Mimochodom, som rada, že som odolala a nepozrela si seriál skôr. Aj keď je naozaj výborne spravený, kniha je kniha. :) 


***

Tento mesiac mi pribudlo 17 kníh (+ Iskra v popole, ktorú som zabudla dať na kôpku).




 Čítali ste niektoré z týchto kníh? Ak áno, ako sa vám páčili? A čo ste si tento mesiac kúpili vy? :)

Ellie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára