nedeľa 16. januára 2022

ŠMAK ! (Recenzia)

Autor: -

Originálny názov: -
Vydavateľstvo: Lindeni 2021
Séria: -
Diel: -
Počet strán: 424
Žáner: kuchárska kniha
Moje hodnotenie knihy: 5*/5*
Moje hodnotenie obálky: 2*/5*

Anotácia:

Radi varíte? Uprednostňujete rýchlu akciu bez zbytočných rečí? Chcete sa stravovať zdravo a za rozumnú cenu? Táto kuchárska kniha v sebe dokonale spája všetko, čo potrebujete vedieť. Objavte s nami množstvo jednoduchých receptov, ktoré vám nezaberú veľa času a ktoré si môžete bez výčitiek dopriať každý deň. Rozmaznávajte svoje chuťové poháriky, ohromte svojich hostí! Stačí skutočne málo – vybrať tie správne ingrediencie a dobre ich skombinovať.

NÁVOD JE JEDNODUCHÝ: postupujte podľa obrázkov, ktoré tvoria celý recept. Vitajte v kuchyni jednoduchosti!

***

Musím povedať, že ma nikdy nenapadlo zobrať si na recenziu kuchársku knihu, ale akonáhle som si pozrela ukážku z tejto, vedela som, že toto je niečo presne pre mňa. Jednoduché, rýchle a predovšetkým bez zbytočného zdržovania a študovania postupov. Keďže varenie nepatrí k mojim obľúbeným činnostiam a beriem ho len ako nutnosť v domácnosti, potrebujem niečo rýchle, inšpiratívne a chutné. A táto kniha mi s tým určite pomáha. 

Táto kuchárka prináša 195 receptov a ku každému je ilustrácia hotového jedla a tiež obrázkový postup s ingredienciami. Krok za krokom máte nakreslené, čo všetko a v akej postupnosti potrebujete a vám stačí jeden pohľad a viete, čo vás čaká. Pri každom je tiež uvedené, pre koľko osôb je recept vhodný, koľko trvá príprava a tiež tepelná úprava. Všetky recepty sú jednoduché, v podstate v nich nemáte čo pokaziť a nezaberú vám vôbec veľa času. Nielen, že vyzerajú veľmi lákavo,  ale aj skvele chutia. 

Recepty sú zoradené postupne za sebou od predjediel, cez šaláty, polievky, mäsité jedlá, jedlá z hydiny, rýb, zeleninové pokrmy až po záverečné dezerty. Na začiatku máte obsah s názvami jedál a na záver máte tiež rekapituláciu receptov s vypísanými požadovanými ingredienciami. Posledné stránky obsahujú aj abecedný zoznam, ktorý vám pri vyhľadávaní vie tiež pomôcť.  
 
Netvrdím, že vyskúšam úplne všetky recepty, ale prevažná väčšina vyzerá naozaj dobre a použiteľne. Mnohé zrejme zaradím do pravidelných príprav a udomácnia sa u nás. Niektoré možno budú sprevádzať aj nejaké inovácie, ale dôležité je, že máme odkiaľ čerpať základ a drobnosti si každý vie prispôsobiť podľa vlastných chutí a preferencií. Mne sa táto kuchárka veľmi páči hlavne vďaka svojej jednoduchosti a už spomínaným inšpiráciám.


Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu  Albatrosmedia.
Knihu si môžete kúpiť tu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára