nedeľa 28. apríla 2013

Na Slovensku vyjde v máji:


Vydavateľstvo Ikar:
Zore - Alexandra Adornetto (Záblesk III.)
Keď Alexandra Adornettová napísala prvý diel tejto trilógie, mala iba šestnásť rokov, a možno aj preto tak dobre pozná dušu dospievajúceho čitateľa. Posledná časť trilógie (predchádzajúce diely Záblesk, Záhrobie) bude nepochybne jej najobľúbenejšou časťou.
Bethany, anjel zoslaný na zem, a jej priateľ, smrteľník Xavier, bojovali za svoju lásku v samom pekle. Najväčšia skúška ich však ešte len čaká, pretože chcú porušiť zákony neba a chcú sa zosobášiť. O svojom úmysle nepovedia ani Gabrielovi a Ivy, no anjelskí súrodenci čoskoro odhalia pravdu. Trest na seba nedá dlho čakať a príde v hrozivej podobe. Prípad neposlušného anjela prevezme Sedmička, anjelský rád dozerajúci na poriadok, a jeho príslušníci sa neštítia násilia. Ich úloha je jasná: Za každú cenu musia rozdeliť mladý pár, a ak si to situácia bude vyžadovať, zničiť aj ich spojencov...
Bethany nastúpi na vysokú školu a vystupuje ako Xavierova sestra. Lenže ani v dave sa nemôžu skrývať večne. Bude nakoniec Bethany povolaná späť do neba a opustí navždy svoju lásku? Bethany a Xavier už raz obstáli pred pekelnou skúškou, no zvládnu aj nástrahy neba? Rozhodujúci súboj o šťastie sa práve začína a ani tentoraz sa nezaobíde bez obetí.

Dni krvi a trblietavých hviezd - Laini Taylor (Dcéra dymu a kostí II.)
V druhej časti, vo voľnom pokračovaní o zápase chimér a serafov, Karou zistí, že Akiva ju zradil. Zrada má katastrofálne následky pre ich svet zvaný Eretz, prístupný cez štrbiny na oblohe vysoko nad Zemou na dvoch miestach vzdialených tisíce kilometrov. Karou vie, kto je a kam patrí. V novom výbuchu vojny medzi anjelmi a chimérami stoja milenci proti sebe. Ich spoločné sny o lepšom svete ľahli popolom. Kým Karou pomáha budovať armádu netvorov, Akiva sa odhodlá ďalej bojovať za spásu a nádej. Podarí sa mu vzkriesiť nádej? 
V pokračovaní Dcéry dymu a kosti s názvom Dni krvi a trblietavých hviezd – sa Karou rozhoduje, ako pomstí smrť svojich najbližších. Nie je to však príbeh o pomste. Je to rozprávanie o nešťastí a kráse, tajomstvách a neuskutočniteľných rozhodnutiach.

Dvanástka - Justin Cronin (Priechod II.)
Krátko po vypuknutí apokalypsy traja ľudia hľadajú, ako sa dostať zo všeobecného chaosu. Lekárku a nastávajúcu matku Lilu tak veľmi zasiahne rozšírenie epidémie a násilia, že sa radšej zatvára pred svetom a pripravuje sa na príchod dieťaťa, kým spoločnosť okolo nej sa rúca. Kittridgea, známeho pod prezývkou Posledná denverská bašta, donútili okolnosti opustiť svoju pevnosť a vydať sa na cestu autom pomedzi nakazených len s niekoľkými zbraňami a plnou nádržou. Stredoškoláčka April bojuje, aby ochránila mladšieho brata v krajine plnej smrti a rozkladu. Títo traja zistia, že nie sú sami a že práve súdržnosť im dodá nádej aj v najtmavšej noci.
O sto rokov nato sa Amy a jej priatelia ďalej bijú za záchranu ľudstva, hoci nevedia, že pravidlá sa zmenili. Nepriateľ sa vyvinul do novej podoby a nová temná sila chystá svetu niečo oveľa desivejšie ako vykynoženie všetkého živého. Za porazenie Dvanástky bude musieť niekto zo statočných bojovníkov zaplatiť najvyššiu cenu.
Dvanástka je majstrovsky napísaný, dych vyrážajúci príbeh o prežití a sebaobetovaní.

Vydavateľstvo Fortuna Libri:
Návrat z temnoty - Liz Coley
Fascinujúci príbeh o krehkosti ľudskej mysle a uzdravujúcej sile odvahy, nádeje a lásky.
Mala trinásť rokov, keď sa stratila. Zmizla svojej rodine, priateľom, svetu. Keď sa náhle znovu objavila, zistila, že jej chýba obrovský kus seba samej.
Šestnásťročná Angie Chapmanová sa po troch rokoch od svojho záhadného zmiznutia vracia domov. Z toho obdobia si nič nepamätá, akoby jej niekto vymazal všetky spomienky. Musí si poskladať príbeh o všetkých hrôzach, ktoré prežila, aby získala naspäť svoj život.


S. P. O. L. O. K. - L. M. Adeline 
Román, v ktorom sa FANTÁZIA stáva SKUTOČNOSŤOU.
Prvá časť výnimočnej, provokatívnej eroticko-romantickej série úspešnej kanadskej autorky píšucej pod pseudonymom.
Mladá vdova Cassie Robichaudová žije jednotvárnym a smutným životom. Za veľa nestálo ani jej manželstvo, to však neznamená, že nesníva o ďalšom trvalom vzťahu.
Pracuje ako servírka v ošarpanej kaviarni Café Rose a v jednoizbovom byte na ňu čaká len jej mačka. Jedného dňa v kaviarni objaví denníček, ktorý si tam zabudla tajuplná žena. Keď sa doň začíta, ešte netuší, že jej život sa celkom zmení. Erotické zápisky ju spočiatku šokujú, no zakrátko sa dostane do kontaktu s tajnou organizáciou zvanou S.P.O.L.O.K, ktorá pomáha osamelým ženám pri uskutočňovaní najsmelších sexuálnych fantázií. Každý z desiatich stupňov privedie Cassie do náručia ďalšieho očarujúceho muža, vďaka čomu začína objavovať skutočné túžby svojho tela. Uvedomí si svoju erotickú príťažlivosť, jej sebavedomie sa posilní a zisťuje, že závisí len od nej, či sa jej sny stanú skutočnosťou.

Vydavateľstvo Slovart:
Viróza - Kathy Reichs (Virals I.)
Tory je neterou najslávnejšej forenznej antropologičky Temperance Brennanovej. Nie div, že jej učarovali kosti a mŕtvoly. Keďže žije na takmer opustenom ostrove v Charlestone, nemá priveľa možností na rozširovanie svojich vedomostí. Teda len dovtedy, kým so svojimi šibnutými kamošmi nenatrafia na hrob dievčaťa spred tridsiatich rokov. Všetci si kladú otázku, či má mŕtvola niečo spoločné s chorým šteňaťom, ktoré zachránili z pokusných laboratórií na ostrove. Odložený prípad mŕtveho dievčaťa je najzaujímavejšou udalosťou roka a Tory sa s kamošmi ocitne v smrteľnom nebezpečenstve. Vyviazne z neho len vďaka novým schopnostiam, ktoré sú viac zvieracie ako ľudské. Skrýva sa tajomstvo zabudnutej vraždy aj premeny v Torinom tele v zachránenom šteňati?

Mrazivý bozk - Richelle Mead (Upírska akadémia II.)
Druhé pokračovanie najlepšej upírskej série súčasnosti. Upírska akadémia sa vracia s Mrazivým bozkom. Rose miluje Dimitriho, Dimitri možno cíti niečo k Tashi a Mason by položil vlastný život, len aby mohol byť s Rose.
Na Akadémii sv. Vladimíra sú zimné prázdniny a Rose sa cíti všelijako, len nie sviatočne. Útok strigojov postavil všetkých do pozoru a Akadémia je priam zaplavená strážcami vrátane Rosinej matky Janine Hathawayovej. A akoby slovné a fyzické potýčky s matkou nestačili, Dimitri má oči len pre Tashu, Mason sa až po uši zamiloval do Rose, ktorá sa každú chvíľu ocitá v Lissinej hlave, práve keď si to rozdáva so svojím frajerom Christianom. Strigoji vo svojich útokoch nepoľavujú a moroji ani strážcovia nechcú nič riskovať, a tak je výročný lyžiarsky zájazd pre všetkých povinný! Zasnežené pláne a luxusné lyžiarske stredisko poskytujú len ilúziu bezpečnosti, ktorú musí Rose opustiť, keď jej traja kamaráti zaútočia na silnejších a nebezpečnejších strigojov. Rose prichádza na pomoc iba Christian, ale každé hrdinstvo má svoju cenu.

Melón - Marian Keyes
Claire žije v presvedčení, že jej milovaný manžel James je mužom jej života, a s láskou očakáva okamih, keď mu bude môcť ukázať ich prvorodenú dcéru. Až kým jej dve hodiny po pôrode drahý James neoznámi, že ju opúšťa, lebo sa zamiloval do susedky, ktorá je od nej navyše o pár rokov staršia. Claire je v šoku. Mal to byť predsa najkrajší deň ich spoločného života. Vráti sa domov k excentrickej rodine a postupne si hojí rany v kruhu svojich blízkych. Pošliapané sebavedomie jej pomaličky zliepa záujem mladého fešáka Adama. Príbeh je popretkávaný sebaironizujúcimi vtipnými vnútornými monológmi hlavnej postavy i slovným pingpongom medzi Claire a jej svojskými mladšími sestrami. Pobaví i zaujme vtipnými sondami do hlbín ľudskej duše.


Artičokové srdcia - Sita Brahmachari
Dvanásťročná Mira dostane na narodeniny od starej mamy prívesok v tvare artičoky. Charizmatická stará mama má na to svoje dôvody - aj ľudské srdcia sú vraj ako artičoka - vonkajšie lístky sú tvrdé a chránia jemný zraniteľný stred. Mira to celkom nechápe, no pomaly dospieva a slová starej mamy akoby postupne odkrývali svoj význam. Mira opisuje krásne i zložité chvíle dospievania, odhaľuje tajomstvá života a nám tak ponúka príbeh o rodine, priateľstve, žiali i nádeji, a to s takou úprimnosťou, že nás to rozosmeje i rozplače - niekedy zároveň.


Vydavateľstvo Noxi:
Dokonalé rande/Ja a pán Božský - Alexandra Potter

Stretnúť muža svojich snov? 
Emily má za sebou niekoľko nevydarených vzťahov a v súčasných mužoch sa už sklamala viac než dosť. Neverí, že stretne toho pravého. Osud jej však pripravil nečakané prekvapenia...
Tretia kniha od Alexandry Potterovej, ktorá vychádza v slovenčine, určite nesklame čitateľov, ktorí si obľúbili jej romány Daj si pozor na želania a Kto je to dievča?




Vydavateľstvo Fragment:
Príbeh dámy X - A. J. Molloy 
Príbeh plný vášne a erotickej fantázie!
Jeden deň, jedno stretnutie a jeden magický muž zmení jej život. 
Dvadsaťdvaročná študentka X (tak ju všetci prezývajú) prichádza do Neapola, kde chce pracovať na svojej diplomovej práci. Jej takmer osudové stretnutie so záhadným mužom, grófom Roscarrickom zmení všetky jej plány. Jeho zdanlivý nezáujem v nej vyvoláva ešte väčšiu túžbu. Kto je ten neodolateľný muž a čo pred ňou tají? Čím viac času s ním X trávi, tým väčšia vášeň ju spaľuje. Dokáže X odhodiť všetky svoje zábrany a oddá sa tajomnému kultu? Podstúpi najvzrušujúcejší a zároveň zničujúci erotický obrad?


Čierna mágia - L. J. Smith (Čierna mágia III.)
Thea a jej sesternica Blaise sú čarodejnice a ovládajú mágiu, ale každá toto umenie využíva inak. Divoká krásavica Blaise zvádza len tak pre zábavu svojich spolužiakov, aby ich pomocou kúziel privádzala do šialenstva. Pokojnejšia Thea se hneď prvý deň v novej škole zamiluje do obyčajného ľudského chlapca a pokúša sa ho zachrániť pred Blaise pomocou mágie. Obe porušia zákony Ríše temnoty, a to sa neodpúšťa.
Zachránia sa dievčatá pomocou zakázaných kúziel alebo ich čarovanie zničí? Čo je Thea ochotná obetovať kvôli láske k človeku?



Zradný anjel - Ulrike Bliefert 
Leonie trávi prázdniny spoločne s rodičmi, kamarátkou Maike a mladším bratom. O najmladšieho rodiny sa má počas dovolenky postarať miestne dievča Sonja, ku ktorej sa Maike začne od začiatku správať podozrievavo. Leonie to nechápe a považuje jej správanie za prehnané. Sonja však niečo tají. Aká je jej minulosť? Čo je vôbec zač to dievča s tvárou anjela?
Ak Leonie neodhalí desivú pravdu včas, budú všetci vo veľkom nebezpečenstve.

Zhrnutie:
Moji favoriti na tento mesiac sú Dvanástka, Mrazivý bozk a Dni krvi a trblietavých hviezd, keďže prvé časti zo sérií mám už doma. Ďalej ma zaujali Artičokové srdcia a Dokonalé rande, ktoré majú krásne obálky. :)
Ellie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára