streda 12. júna 2013

Predstav svoju knižnicu (13)

Každý týždeň vám predstavím niekoľko kníh z mojej knižnice. Začnem od kníh na písmeno A, až sa postupne prepracujem po písmeno Z. Cieľom je poskytnúť tipy na dobré čítanie a takisto pripomenúť aj staršie knihy, na ktoré sa už mohlo zabudnúť, ale ktoré určite stoja za prečítanie.
Dnes sú to knihy na písmeno K #1.

1) Keď preskočí iskra
Anotácia:
Voľné pokračovanie knihy Môj sused je božský!
Takisto sa odohráva na pôde novín New York Journal, hrdinka Kate Mackenziová je personálna referentka na oddelení ľudských zdrojov a pracuje pod despotickou tyrankou Amy Jenkinsovou. Kate spáva na gauči u kamarátky Jen, lebo sa rozišla s priateľom, ktorý sa ani po desiatich rokoch známosti nechcel oženiť. Mladé dievča nemôže v celom New Yorku nájsť vhodnú garsónku. Myslí si, že už to ani nemôže byť horšie, ale môže... Tyranka ju donúti, aby vyhodila najobľúbenejšiu pracovníčku jedálne, ktorá však vzápätí zažaluje noviny pre neoprávnené ukončenie pracovného pomeru. Kate musí vypovedať ako svedok pred Mitchom Hertzogom, potomkom jednej z najbohatších právnických rodín na Manhattane. Tento muž zosobňuje všetko, čo Kate nenávidí..., ibaže má milý úsmev a telo ako Apolón. Kate Mackenziová ani náhodou nečaká, že pri súdnej arbitráži nájde lásku. Ale také čosi sa stáva..., keď chlap stretne kočku.
Môj názor:
Knihu som čítala už dávno, ale len nedávno som si ju dokúpila, pretože som ju našla za super cenu na bazári. Knihy od Cabotovej milujem a jej hrdinky, ktoré zažijú dokonca viac trapasov ako ja takisto! Táto séria patrí medzi moje najobľúbenejšie od nej a stále striehnem na prvú časť, pretože tá mi chýba. Jednoznačne môžem len odporúčať.

2) Krvavý karneval
Anotácia:
Pátrání po pachatelích tajemných vražd mladých upírů zavede Schuyler a jejího nejlepšího kamaráda Olivera až do Itálie, kde by měl žít její dědeček. V New Yorku mezitím vrcholí přípravy na Čtyřstovkový ples, velkou událost, kterou pořádá modrokrevná elita. Rozmazlená a prohnaná Mimi Forceová u toho nemůže chybět - a právě na maškarním bálu, který uspořádá jako zakončovací večírek po hlavním plesu, číhá za maskami skutečné nebezpečí, kruté odhalení, jež má moc měnit osudy.
Môj názor:
Druhá časť zo série Modrá krev. Doma mám iba prvé dve, ale veľmi sa na ne teším, pretože celá séria vyzerá sľubne. A Krvavý karneval má v originále krásnu obálku (len škoda, že ju neponechali...).


3) Krásna nehanebnica
Anotácia:
Britský špión James Cordier má v Benátkach získať dokumenty, ktoré usvedčia baróna Elphica z velezrady. Barónovu korešpondenciu má v rukách jeho bývalá krásna manželka, teraz slávna európska kurtizána Franceska Bonnardová...
Môj názor:
Knihu som ešte nečítala, pretože historické knihy čítam hlavne kvôli obmene, ale na túto sa celkom teším, pretože má krásnu obálku a veľmi dobré hodnotenie. Tak som zvedavá.







4) Každé řešení má svůj problém
Anotácia (slovenská):
Gerri má tridsať a je slobodná. Rodičia jej ustavične predhadzujú, že jej sestry sú krajšie, šikovnejšie, vzdelanejšie, ale najmä - že majú partnerov. Akoby to nestačilo, jedného dňa sa ocitne ešte aj bez zamestnania. Jediným východiskom sa jej vidí samovražda. Ako typická Panna postupuje systematicky, a preto rozpošle rozlúčkové listy rodičom, sestrám, príbuzným i známym. Servítku pred ústa si v nich rozhodne nedáva. Dôkladne si naplánuje aj spôsob samovraždy, no keď sa akcia s vodkou a práškami na spanie skončí fiaskom, začínajú sa problémy, o akých sa jej ani nesnívalo... Nemilosrdné rozlúčkové listy sú v rukách adresátov, a Gerri je nažive. Aspoň na vlastnej koži zistí, kto je priateľ, kto nie je...
Vtipný moderný román je napísaný s nadhľadom a s veľkou dávkou irónie. Kerstin Gierová ponúka čitateľovi nielen zaujímavý príbeh, ale aj možnosť konfrontovať vlastný život so životom hrdinky v súčasnej dobe, v ktorej prevláda odcudzenie a hľadanie lásky.
Môj názor:
Knihu som prečítala a fakt sa mi páčila. S odstupom času ešte viac. Gierovú a jej Diamanty milujem, a aj keď vo mne táto kniha nezanechala to, čo Diamanty (to je asi jasné), veľmi ma bavila. Taká príjemná oddychovka. Hlavná hrdinka bola správne trhnutá a celý námet knihy je super! :)

Ellie

2 komentáre:

  1. Keď preskočí iskra je parádna kniha. Vlastne všetko, čo Meg napíše, je super. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Každé řešení má svůj problém - toto vyzerá byť fajné, dosť ma to zaujalo, hneď si to píšem na svoj wishlist :)

    OdpovedaťOdstrániť