nedeľa 2. februára 2014

Mesačná chvastačka (január 2014)

Toto mesačné meme poriada Judit!
Ide o súhrn všetkých kníh, ktoré za daný mesiac pribudli do vašej knižnice. Zahrňuje knihy kúpené, darované, vyhrané a knihy na zrecenzovanie. Nezahrnuje knihy požičané, ukradnuté, 
učebnice a podobné zlo. :)

***

1) Kúpené knihy
Ani nie je veľkým prekvapením, že na knižné vianočné výpredaje sme opäť išli do zlínskeho outletu. A to boli výpredaje! Až neskôr sme zistili, že to nie sú ani tak vianočné výpredaje, keďže sa chceli zbaviť tovaru, pretože outlet sa ruší a presúva do Prahy! Keď som to počula, takmer som sa rozplakala. Keby vieme, že je to náš posledný nákup, nakúpime ešte viac... Ale čo som si vlastne kúpila? Väčšinou knihy od CooBoo, ktoré tam mali vo vynikajúcom stave za vynikajúce ceny.
Našla som tam Zakletú, ktorú som veľmi chcela a ktorú som aj hneď prečítala a veľmi sa mi páčila. Ďalej záverečný diel trilógie Vesmír, ktorý mi chýbal, ale z ktorej som zatiaľ neprečítala ani jednu časť. Snáď mi to tento rok už vyjde. Ďalej druhú časť Nadpozemskej - Zasvěcená a prvé dve časti série Delírium - Delírium a Pandemonium. Tú sériu nebudem rozčítavať, dokedy si nezoženiem aj tretí diel, každopádne som na ňu zvedavá, keďže nemá príliš pozitívne recenzie.


Ďalej som si doplnila sériu Padlí andělé treťou časťou a sériu od Laurecn Conrad, takisto treťou časťou - Hořkosladký život. Poslednými knihami od CooBoo sú knihy Anna a Alchymie věčnosti. Na obe knihy sa už veľmi teším.

Poslednými knihami sú tri knihy od Knižného klubu - séria Inkarceron, ktorá vyzerá veľmi zaujímavo a druhé pokračovanie knihy Pod vražednou oblohou - Cesta věčnou nocí. To som už aj prečítala, ale v slovenčine, pretože som ju mala ešte pred nákupom požičanú z knižnice.


2) Recenzné výtlačky
Na recenziu som si v januári vybrala dve knihy od spoločnosti Albatrosmedia - záverečný diel trilógie Legenda - Šampión a prvý diel série - Překroč svůj stín. Keďže mi prišli len pred pár dňami a navyše som mala povinné čítanie, prečítanú nemám ani jednu, ale PSS mám rozčítané a zatiaľ ma to celkom baví, uvidíme ako to nakoniec dopadne. Za obe knihy veľmi pekne ďakujem!


3) Knihy, ktoré som dostala
Šťastnou náhodou som opäť raz prišla k jednej knihe - Stíny v srdci. Dôvodom, prečo som k nej prišla boli opäť rozdielne názvy v slovenčine a češtine, ale ja sa absolútne nesťažujem. Druhou knihou je Dívka, která sahala po hvězdách, ktorej sa už nemôžem dočkať, pretože moja prvá kniha od S.A.A. - Záhrada kouzel - sa mi veľmi, veľmi páčila. 


***
Všetky januárové úlovky (okrem recenzných výtlačkov, pretože tie dorazili až po nafotení ostatných kníh):

Ellie

6 komentárov:

  1. Tolik úžasných knížek. =) My tu bohužel žádný outlet nemáme. Překroč svůj stín momentálně taky čtu. =)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O bože, zlínsky outlet sa ruší? :( Teda, bola som tam len raz, ale mám odtiaľ samé skvelé spomienky :D Tak skoro sa do Prahy nedostanem... Inak skvelé kúsky, hoci som čítala len Zasvätenú a tá bola úžasná. Ale Zakletá nudnááááá :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Úžasné knihy! Na Překroč svůj stín se chystám! :)

    OdpovedaťOdstrániť