štvrtok 14. novembra 2013

Predstav svoju knižnicu (29)

Každý týždeň vám predstavím niekoľko kníh z mojej knižnice. Začnem od kníh na písmeno A, až sa postupne prepracujem po písmeno Z. Cieľom je poskytnúť tipy na dobré čítanie a takisto pripomenúť aj staršie knihy, na ktoré sa už mohlo zabudnúť, ale ktoré určite stoja za prečítanie.
Dnes sú to knihy na písmeno P #3.

***

1) Před bouří
Anotácia:
Píše se rok 1888 a v Petrohradu pomalu začíná plesová sezóna. Do společnosti je uvedena Kateřina Alexandrovna, mladá vévodkyně z Oldenburku, kterou od malička pronásleduje temné prokletí. Marně doufá, že se jí ho před carským dvorem podaří ukrýt. Aniž by sama chtěla, stává se nakonec strůjcem bouře, ke které se nad Petrohradem schyluje už léta - od doby, kdy se carský dvůr rozdělil na dva nesmiřitelné tábory černé a bílé magie... Podaří se Kateřině ochránit cara a své blízké? A nezradí přitom vlastní srdce?
Môj názor:
Táto kniha bola pre mňa veľkým prekvapením (v dobrom slova zmysle). Je to malinká knižka, akurát do kabelky a vo vnútri je veľmi milý príbeh, ktorý určite stojí za prečítanie a zaslúžil si viac pozornosti. Ja dúfam, že sa dočkáme aj ďalších dielov, pretože táto séria má rozhodne čo ponúknuť.

2) Pokúšaná
Anotácia:

Zoey a jej priatelia vyhnali Kalonu a Neferet z Tulsy a zdalo by sa, že si môžu na chvíľu vydýchnuť. Zoey i jej bojovník Stark sa spamätávajú z dotyku smrti a červené mláďatá sa zaraďujú do normálneho života. No kyvadlo osudu, ktoré uviedli do pohybu, už nemožno zastaviť. Zoey s hrôzou zisťuje, že k trojici svojich neodbytných nápadníkov musí pridať aj štvrtého – stále ju prenasledujú sny o Kalonovi a zmieta sa medzi príťažlivosťou, ktorú k nemu cíti, a zdesením z jeho dovtedajších skutkov. Ani Stevie Rae občas nemá celkom jasno v tom, či mieni nasledovať dobro, alebo zlo. Hoci sa svojej najlepšej priateľke s jedným ťaživým tajomstvom prizná, vynorí sa ďalšie, nemenej stresujúce. Od ich výberu závisí nielen osud Školy noci, ale možno aj celého sveta. Unesú toľkú zodpovednosť?

Môj názor:
Šiesta kniha zo série Škola noci. Prečítala som len prvú časť, takže je jasné, že ani šieste pokračovanie sa u mňa zatiaľ nedočkalo prečítania. Uvidíme, kedy sa k tejto sérií vrátim a prečítam ju. Možno si dám budúci rok výzvu a každý mesiac si dám jednu časť, uvidíme :D. 

3) Prebudená
Anotácia:
Prebudená je ôsmym pokračovaním série Škola noci. Upírska Najvyššia rada zbaví Neferet viny a znovu ju ustanoví za veľkňažku v tulskej Škole noci. Neferet prisahá pomstu Zoey. Ovládnutie Kalonu je iba jednou zo zbraní, ktoré chce proti nej použiť. Lenže Zoey nájde útočisko na ostrove Skye a kráľovná ju pripravuje ako svoju nástupkyňu. Byť kráľovnou by predsa bolo skvelé, či nie? Prečo by sa mala vracať do Tulsy? Keď stratila svojho ľudského manžela Heatha, už nebude, aká bývala, a možno ani jej vzťah k oddanému bojovníkovi Starkovi už nebude ako kedysi… A čo Stevie Rae a Rephaim? Krkavec posmešník nedovolí, aby ho využili proti Stevie Rae, lenže ako sa zachová, keď celý svet vrátane Zoey odsudzuje ich vzťah? Zradí svojho otca, alebo srdce? Ako ďaleko siahajú hranice priateľstva a aké silné putá viažu dievčenské srdce?
Môj názor:
Úplne rovnaký prípad ako Pokúšaná, akurát, že to nie je šiesta časť, ale ôsma. Sama sa pýtam, koľko ešte budem musieť investovať do tejto série (a pritom ani neviem, či stojí za to...). Ale keďže neznášam rozkupované série, snažím sa pomaly dopĺňat aj túto. 

4) Proroctvo sestier
Anotácia:
Proroctvo postavilo sestry Liu a Alicu proti sebe...
Dvojčatá Lia a Alica Milthorpové stoja nad hrobom svojho otca, ktorého našli mŕtveho v Temnej izbe. Na tom istom mieste, za podobne záhadných okolností pred rokmi umrela aj ich matka.
Hoci sú dievčatá napohľad rovnaké, povahovo je každá iná. Namiesto toho, aby spoločne čelili krutému osudu, vznikajú medzi nimi konflikty a napätie. Na vine je starodávne proroctvo opradené tajomstvom, ktoré ich spája a zároveň rozdeľuje.
Krátko po otcovej smrti Lia zistí, že na zápästí sa jej objavilo čudné znamienko. Udalosti sa vzápätí dávajú do pohybu: Liin priateľ James objaví zvláštnu knihu s jedinou stranou, na ktorej je text mysteriózneho príbehu o padlých anjeloch spojený s proroctvom.
Čoskoro Lia od neznámeho dievčatka dostane zvláštny medailón, ktorý ju svojou silou priťahuje aj desí. Nečakane sa zoznamuje s veštkyňou Soniou a tá jej poodhalí viac z temného proroctva... 
Ak sa Lia nechce stať obeťou tajomných síl, musí sa na vlastnú päsť pustiť do nebezpečného pátrania. Netuší však, kde začať a komu vlastne môže dôverovať. A pritom od jej rozhodnutia závisí osud ľudstva.
Bez Kľúčov sa môže stať niečo strašné! Niečo, čo sa už nedá zastaviť...
Môj názor:
Proroctvo sestier som si kúpila a prečítala už veľmi dávno, takže už ani poriadne neviem, o čom bolo. Pokračovania sme sa u nás zatiaľ nedočkali a nechcem si kupovať druhú časť zasa v inom formáte. Uvidíme, možno sa dočkáme aj u nás. Mne sa táto kniha páčila a absolútne ma nesklamala. 

5) Pasca
Anotácia:
Čo keby ste presne vedeli, kedy zomriete? Vďaka modernej vede sa každý novorodenec stal tikajúcou genetickou bombou. Muži sa dožívajú dvadsaťpäť, ženy len dvadsať rokov. V tomto pochmúrnom prostredí zberači unášajú mladučké dievčatá, ktoré sú prinútené vstupovať do polygamných manželstiev, aby ľudstvo nevymrelo.
Zberači jedného dňa odvlečú šestnásťročnú Rhine Elleryovú, čím sa jej otvoria dvere do luxusného sveta najvyššej spoločenskej vrstvy. Hoci ju jej manžel Linden naozaj ľúbi a medzi ňou a jej sestrami manželkami sa vytvorí hlboký vzťah, Rhine má jediný cieľ – utiecť, nájsť svojho brata dvojča a ísť domov. Rhine však nebojuje len so stratou slobody. Lindenov otec naháňa strach a je posadnutý hľadaním protilátky na genetický vírus, ktorý má už o štyri roky zabiť jeho syna, a je pre to ochotný urobiť čokoľvek – aj zbierať mŕtvoly, aby na nich mohol robiť svoje experimenty. S pomocou Gabriela, sluhu, ktorý ju čoraz väčšmi priťahuje, sa pokúsi utiecť, aby tú trochu času, čo jej ostáva medzi živými, strávila na slobode.
Môj názor:
Pasca je prvá časť zo série Záhrada večnosti. U nás zatiaľ vyšli len prvé dve časti, ktoré som už prečítala, teraz už len čakám na tretiu. Mne sa Pasca veľmi páčila a aj keď Horúčka už nebola taká dobrá, stále sa táto séria radí k mojim obľúbeným. A má krásnu, prekrásnu obálku!

Ellie

1 komentár: