pondelok 18. novembra 2013

Svůdné zlo (Recenzia)

Autor: Wendy Higgins
Originálny názov: Sweet Evil
Vydavateľstvo: CooBoo 2013
Séria: The Sweet Trilogy
Diel: 1/3
Počet strán: 416
Žáner: YA, fantasy, angels, demons
Moje hodnotenie obálky: 5/5

Anotácia:
Anna, šestnáctiletá středoškolačka z maloměsta v americké Georgii, má podobné starosti jako většina dívek jejího věku: příliš drobnou postavu, příliš starostlivou adoptivní matkou nebo to, že jako vzorná studentka a horlivá abstinentka není mezi spolužáky moc oblíbená. Má ale i starosti, se kterými se nikomu nesvěřuje. Například vnímá aury lidí, není nikdy nemocná, vidí a slyší na neobvykle velké vzdálenosti...
Teprve když se na rockovém koncertě v klubu seznámí s atraktivním mladým bubeníkem Kaidanem, začíná krůček za krůčkem objevovat pravdu o sobě a o svém původu, ale i o světě skrytém před zraky obyčejných smrtelníků. O existenci rasy nefilů – potomků lidí a padlých andělů, do níž Anna i Kaidan patří. Bytostí s nadpřirozenými schopnostmi, které mají pod hrozbou trestu smrti od svých démonických otců nařízeno šířit mezi lidmi sedm smrtelných hříchů. Jak vzorně vychovanou a úzkostlivě slušnou Annu promění sblížení s otcem? A dokáže láska ke Kaidanovi něco změnit na jeho nezvratné příslušnosti ke straně Zla?

***


Svůdné zlo bolo pre mňa jednou z najočakávanejších kníh tohto roka, hlavne čo sa týka obsahu, od ktorého som čakala naozaj veľa, keďže na GR má kniha výborné hodnotenie a aj recenzie boli/sú zväčša pozitívne. Na prvý pohľad vás kniha zaujme obálkou, ktorá je naozaj vydarená. A naživo je kniha ešte stonásobne krajšia, ako na fotke, takže aj to bol jeden z dôvodov, prečo som túto knihu tak chcela.

Bola som veľmi zvedavá a niet sa čo diviť, že hneď, ako mi kniha prišla domov, ponorila som sa do nej naplno. A bavila ma od prvej strany. Štýl, akým autorka knihu napísala, mi veľmi vyhovoval a absolútne mi sadol. Síce som nečítala originál, ale aj preklad bol podľa môjho názoru vynikajúci a nemám mu, čo vytknúť. Taktiež som v knihe nenašla ani jedinú chybu, čo vždy vysoko oceňujem, pretože to celé pôsobí oveľa lepšie, ako keď nájdem na každej strane 5 chýb.

Rozhodla som sa, že deju sa tentokrát venovať nebudem vôbec, pretože nechcem nič prezradiť, aby ste si užili knihu rovnako, ako ja.

Doteraz som nemala veľmi v láske anjelské knihy. Alebo som nenašla tú pravú. Ale Svůdné zlo moju mienku upravilo. Aj keď je pravda, že kniha nebola tak úplne o anjeloch, skôr o ich protikladoch - démonoch, čo je pre mňa o to príťažlivejšie. Veď to poznáte - zakázané ovocie chutí najlepšie a táto kniha sa toho drží doslovne.

Mám silnú tendenciu zamilovať sa takmer do každého hlavného hrdinu, ktorý je navonok arogantný a protivný, a musím sa priznať, že ani Kaidan nie je výnimkou. Vždy strašne závidím všetkým hlavným hrdinkám, do ktorých sa Kai a spol. zamilujú, ale, samozrejme, že ma veľmi rozčuľujú všetky prekážky, ktoré autor/ka vždy vytvorí, len aby im prekazila "šťastne až naveky".

Svůdné zlo mi trochu pripomínalo Mesto kostí. Aj jedno, aj druhé sa začalo v nočnom klube, obe hlavné hrdinky mali milujúcu a niekedy až prehnane starostlivú matku a najlepšieho priateľa, ktorý je do nich viac či menej zamilovaný, Kaidan (♥) a Jace (♥) mali veľmi veľa spoločného a po prečítaní oboch kníh som mala chuť vyhodiť ich z balkóna, pretože ma úplne odrovnali, a hneď potom som pocítila zúfalú potrebu prečítať si ďalšie diely.

Ja môžem Svůdné zlo len a len odporučiť a ak sú takéto skvelé všetky anjelské knihy - tak sem s nimi! Teraz mi nezostáva nič iné, len odrátavať dni do vydania ďalšej časti. Určite sa na ňu hneď vrhnem, pretože vyzerá ešte lepšie ako prvá časť, tak dúfam, že ma nesklame.

Ak ste Svůdné zlo ešte nečítali, tak to rýchlo napravte, pretože to naozaj stojí za to!

Moje hodnotenie:
Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Albatrosmedia.
Knihu si môžete kúpiť tu
Ellie

3 komentáre:

  1. Mne sa táto kniha tiež neskutočne páčila :) A Kaidan bol proste perfektný :) Len Anna ma štvala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kaidan bol absolútne, maximálne perfektný! :) Mňa výnimočne neštvala asi ničím :D

      Odstrániť
  2. Kvůli tvé recenzi si chci knížku ještě víc přečíst :D :)

    OdpovedaťOdstrániť