utorok 20. januára 2015

Moje knižné série (4)

Tento projekt vymyslela Roxanne

***

Ako si sa o tejto sérii dozvedela?
Legendu mi ako prvá začala vychvaľovať sestra a po prečítaní to bola láska na prvý pohľad. Čítala som v rovnakom čase aj Roztrieštenú, ktorá sa mi vtedy páčila viac, ale s odstupom času nedám na Legendu dopustiť.

Koľko dielov si zatiaľ stihla prečítať?
Prečítala som už všetky tri diely a všetky boli perfektné.
Čo hovoríš na túto sériu?
Milujem ju. Patrí medzi moje tri najobľúbenejšie dystópie a spolu s Divergenciou a Hramy o život sa striedajú na prvej priečke. Legenda je úžasná, drsná, akčná, dychberúca a dojímavá. 

Ktorý diel máš z celej série najradšej?
Ťažká otázka, ale najradšej mám asi posledný diel, už len pre ten koniec. Ale v každej knihe mám svoje obľúbené pasáže.
Aká je tvoja obľúbená postava a prečo?
Day. A to ani nemusím vysvetľovať prečo. Nie je jedným z mojich book crushes, ale je perfektný. Jediné, čo mi na ňom vadí (rovnako ako na June) je jeho vek, autorka ich mohla vzhľadom na to, čo všetko prežijú a na celú ich osudovú lásku na život a na smrť, "spraviť" trochu starších. 

Ktorú postavu nemôžeš fakticky vystáť?
Vyslovene taká nie je ani jedna, ale v trojke mi v určitých pasážach liezla Tess mimoriadne na nervy. Kto ste čítali, určite viete, na ktorú pasáž narážam. 

Keď porovnáš originálne a slovenské obálky, ktoré sa ti páčia viac?
Sú rovnaké až na pár detailov - napr. prvá časť je v originále trošku iná, tak sa mi páčia viac tie naše. Myslím, že v našom vydaní k sebe idú viac. 

Ktorá obálka sa ti páči najviac?
Jednoznačne Šampión. Tá bordová s bielou je perfektná, rovnako ako aj ruža na prednej obálke. Nehovorím, že tie ďalšie dve sú škaredé, ale Šampión je skrátka šampiónom. 

Existuje nejaká scéna, na ktorú len tak nezabudneš?
Takých je viac, ale aby som nespoilerovala tak spomeniem napr. časť knihy odohrávajúcej sa na Antarktíde. Ich svet bol skvelý a o tých technológiách ani nevravím. 
 Ellie

3 komentáre:

  1. knížky neznám, ale obálky vypadají zajímavě

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Legendu jsem četla první díl, který mě zaujal, ale k dalším jsem se už bohužel nikdy nedostala a teď už by se mi série nejspíš ani nelíbila, takže je zbytečné si kazit hezkou představu aspoň z toho prvního dílu. Ale ty obálky jsou krásné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zatím jsem četla jen první díl a se mi opravdu líbil :) Doufám, že i další díly jsou stejně dobré, jako ten první :)

    OdpovedaťOdstrániť