štvrtok 10. januára 2019

Mesačná chvastačka december 2018

Za december mi pribudlo naozaj veľké množstvo kníh. Dôvodom je to, že pri nákupe vianočných darčekov, som narazila na veľmi dobré akcie, a keď už som kupovala druhým, kúpila som niečo aj pre seba. Prvým bol nákup na megaknihách. Myslím ale, že tam som nakupovala naposledy. To, čo sme si s nimi so sestrou zažili pred týmito Vianocami by som žiadnemu milovníkovi kníh nepriala. Objednávku z 30.11.2018 takmer nestihli doručiť do Vianoc (keď jej povedali, že objednávka teda príde až v januári, prebrala som štafetu nekonečných hovorov a e-mailov, lebo ona už bola na pokraji zrútenia)!!! Balíček stihol prísť len vďaka tomu, že sme ich neustále bombardovali telefonátmi. Komunikácia so zákazníkom z ich strany nebola žiadna. Len samé výhovorky a nakoniec poslali aj tak zopár kníh dosť poškodených. Vzhľadom na sumu, za ktorú sme (nielen teraz, ale pravidelne počas roka) obe objednali, by som čakala lepšie služby. Už viackrát sme mali tento problém, ale nikdy sme z toho nerobili veľké haló, ale čo je veľa, to je veľa. "Ďakujem" megaknihy.sk, že namiesto radosti z objednaných kníh, nás čakal len stres, či ich vôbec dostaneme! Máte aj vy podobné nemilé skúsenosti s online kníhkupectvami?

Takže už som sa zasa rozčúlila, poďme prejsť teda k tomu príjemnejšiemu. Popri objednávke vianočných darčekov som narazila na tieto výpredajové. Caroline Kepnes som si už dávno chcela kúpiť, takže Skrytá těla bola jasná voľba. Síce viem, že je to druhý diel, ale našťastie som aj na ten prvý narazila v antikvariáte za veľmi dobrú cenu. Mám veľmi rada knihy od Domina a navyše od Lucy Diamond mám zatiaľ všetky knihy. Takže od nej sú tu Tři dámy na zhubnutí, a ďalej Co jsme si neřekli (tá obálka, aj keď je veľmi jednoduchá, sa mi veľmi páči) a Osudy a běsi (viete o tom, že je to od autorky, ktorá napísala Príšery templetonské?). Od Joty je tu román Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala. 



No a potom oznámil Baronet predvianočný výpredaj. Opäť posielajú cez zásielkovňu aj na Slovensko, čo ma veľmi potešilo, lebo viem, že na istý čas to bolo zrušené. Od Jude Deveraux síce knihy kupujem, ale skôr len tie, ktoré ma zaujmú podľa anotácie, keďže ich vydáva naozaj veľa. Dívka ze Summer Hillu je spojená s Pýchou a predsudkom, takže na tú sa veľmi teším. Vendeta je obľúbená séria a myslím, že na odľahčenie sa bude niekedy hodiť. Dilly Court vyzerá na zaujímavý historický príbeh. Aj ostatné knihy od autorky ma veľmi lákajú, takže ak sa táto kniha osvedčí, dokúpim si aj jej ďalšie. Knihy od Barbary Hannay a Fiony Valpy ma takisto veľmi lákajú. Romantické čítanie na jedno popoludnie (najmä tie od Valpy, ktoré sú veľmi tenučké). 


A nasledujú historické romance, ktoré (najmä v podaní Jo Beverley) majú nespočetne veľa dielov a ja sa strácam v ich poradí. Niekedy mám pocit, že ich začnem čítať hocijako, ono aj tak veľmi nevadí, keď sa čítajú na preskačku. A ďakujem veľmi pekne za darček, ktorý Baronet pribalil k objednávke. Ta druhá mi urobila veľkú radosť, pretože som aj tak váhala, či ju pridať do objednávky 
alebo nie. 

Objavila som v Čechách jeden skvelý antikvariát. Majú dobrý výber, za veľmi dobré ceny. A knihy prišli v naozaj dobrom stave. Niektoré celkom ako nové. Doplnila som si jednu nekonečnú historickú sériu od Nicole Byrd. 9 dielov mám konečne komplet. Uloupené tělo je historická detektívka. Čakám, že to bude mať jednoduchú zápletku, ale že čítať sa to bude dobre. Naopak, trochu ťažšie čítanie očakávam od Alchymistovej dcery, ktorá bude podľa mňa plynúť pokojne a pomaly, ale aj napriek tomu dúfam, že ma bude baviť. Od Lucindy Riley som síce ešte nič nečítala, ale myslím, že to bude rodinná sága plná tajomstiev a záhad. 


Mark Roberts je prípad ako Caroline Kepnes. Už dlho túto sériu obzerám, takže bolo len otázkou času, kedy si ju kúpim. Hadrového panáka som už čítala ako e-book, ale veľmi sa mi páčil a túto sériu si chcem doplniť aj do knižnice. Jacobova obhajoba mi anotáciou pripomína Johna Grishama. Očakávam preto podobne ladený príbeh ako sú Grishamovky. Ententýky je od známeho a obľúbeného autora Arlidga. U nás už vyšlo asi 6 dielov, takže ak sa mi kniha bude páčiť, možno si ju dokúpim v slovenčine. Dokonalá přítelkyně ma zaujala svojou anotáciou a hlavne som zvedavá na knihy od Omegy. Zloděj ze Sevilly je veľmi hrubý historický román, naozaj neviem, kedy budem mať na túto knihu čas, ale vyzerá výborne. 


Lovci vran je druhý diel do série historických detektívok a zároveň posledný, ktorý mi chýbal. V  kníhkupectvách je už takmer (alebo úplne) vypredaný. Pěna dní je takpovediac už klasika. Tenučký román s veľkými písmenami, to mi zaberie veľmi málo času, ale dúfam, že príbeh bude stáť za to. Asi najväčšiu radosť mám z knihy Milá paní Byrdová, je to skoro úplná novinka. Nedávno vyšla aj u nás. Už vtedy som rozmýšľala, či si ju mám kúpiť alebo nie. Nakoniec vždy preváži ÁNO :) Chlapec na mostě je druhý diel dystopickej série od Hostu. Recenzie sú rozpačité, ale ja myslím, že mne sa bude páčiť. Případ ukradeného zubu je tiež druhý diel v sérii a aj keď ten prvý bol priemer, niekedy mi takéto jednoduché krátke príbehy vyhovujú. Na bazoši som som si kúpila Dom nenaplnených lások a to by mal byť príbeh magického realizmu. Očakávam, že to bude zvláštne a nie pre každého. Kto má rád divné veci, tomu sa to asi bude páčiť. 


No a nakoniec tu bola tesne pred Vianocami objednávka v Levných knihách. Keďže priateľ chodí do Čiech pracovne, vyzdvihol mi ju na jednej z ich predajní. Dopĺňam Chrisa Cartera, Jamesa Rollinsa, Val McDermid, Lindsey Kelk a aj Elizabeth Fremantle. Lovec zločinců je síce zo série, ale myslím si, že to bude uzatvorený príbeh bez potreby čítať ďalšie. A historické detektívky sú moje obľúbené. Skvostná země je od Arga a už to je polovičnou zárukou kvality. 


Keďže pod stromčekom som si našla veľa ďalších krásnych kníh a k tomu som mala ešte aj meniny, vianočnú chvastačku som sa teda rozhodla napísať zvlášť. Takže v najbližších dňoch nás čaká tá a samozrejme aj knižné zhrnutie roka 2018. 
Evie


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára