pondelok 9. októbra 2023

Zvieratá a ich výskyt (Recenzia)

Autor: Ben Hoare

Originálny názov: An Anthology of Intriguing Animals
Vydavateľstvo: Albatros 2023
Séria: -
Diel: -
Počet strán: 224
Žáner:  pre deti, encyklopédia 
Moje hodnotenie knihy: 5*/5*
Moje hodnotenie obálky: 5*/5*

Anotácia:

Ríša zvierat je omnoho rozmanitejšia, než si väčšina z nás dokáže predstaviť. Preskúmajte ju s touto knihou a objavte nové fascinujúce zaujímavosti o známych aj neznámych živočíchoch.

Prečo je leňoch taký pomalý? Načo slúži slonovi chobot? Koľko vody vypije ťava? Ako sa šupinavec chráni pred predátormi? A čo sú zač valabia, viskača alebo axolotl?

Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky spolu s nádhernými ilustráciami, pôsobivými fotografiami a úžasnými faktami zo sveta zvierat nájdete v tejto pútavej knihe pre celú rodinu.

***

Ako sa píše už v anotácii, toto je kniha určená naozaj celej rodine a pre každého, kto miluje zvieratá. Nádherná zvonka, poučná znútra. Či už si v nej idete len tak zalistovať, alebo si aj niečo prečítate, strávite s ňou určite pekné chvíle. 

Knihu by som odporučila malým čitateľom, ktorí o zvieratách už niečo vedia a radi by spoznali ríšu zvierat obšírnejšie. Nájdeme tu veľmi známe a obľúbené zvieratá, ale aj také, o ktorých sa bežne nerozpráva a nie je možnosť ich vidieť ani v zoologických záhradách. Nie sú tu radené podľa nejakého vzorca, sú zoradené a vyberané náhodne, preto je každá stránka prekvapením.

Každá dvojstrana je venovaná jednému zvieraťu, pri ktorom je fotografia, ilustrácia, jeho výskyt a krátky text s tým najzaujímavejším, čo dané zviera vystihuje, alebo čim sa od iného odlišuje. Preto sa veľmi ľahkou a hravou formou môžeme dozvedieť veľa zaujímavého a touto zvieracou odlišnosťou si dané zviera aj dobre a trvalo zapamätať. 

Túto knihu by som určite odporučila ako krásny darček pre malých milovníkov zvierat. Každý deň si prečítať niečo zaujímavé o 1 zvierati a nech vás váš malý čitateľ potom vyskúša z toho, čo sa naučil. Možno aj vás prekvapí nejakou novou informáciou, ktorou vás zaskočí a prekvapí.  
 

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu  Albatrosmedia.
Knihu si môžete kúpiť tu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára