štvrtok 6. júna 2013

Mesačná chvastačka (máj 2013)

Toto mesačné meme poriada Judit!
Ide o súhrn všetkých kníh, ktoré za daný mesiac pribudli do vašej knižnice. Zahrňuje knihy kúpené, darované, vyhrané a knihy na zrecenzovanie. Nezahrnuje knihy požičané, ukradnuté, 
učebnice a podobné zlo. :)

1) KÚPENÉ KNIHY
Máj bol opäť na knihy celkom bohatý. Milujem knižné výpredaje!  Českému internetovému výpredaju som neodolala a nakúpila som niekoľko kníh.
Mapa v kůži a Jaro majú veľmi pekné obálky a aj vnútro kníh je krásne. Veľmi som o nich nepočula, ale teším sa na ne. Prozření (recenzia tu), štvrtú a záverečnú časť zo série Luxus, som už prečítala a som nadšená! Celá séria patrí medzi moje obľúbené a ani posledná časť nesklamala. Ďalej prvé dva diely série Jazdci časom, na ktoré sa už teším, pretože cestovanie časom mám rada, aj keď mu veľmi nerozumiem :D. Posledná kniha z výpredaju je Vzpomínaš si? od Kinselly a na tú sa už takisto teším.


Od Catty som si z jej výpredaja kúpila knihu Črepiny duší (recenzia tu), ktorá ma príjemne prekvapila, aj keď mala trochu pomalší začiatok.
Z bazáru som si kúpila dve knihy - Tweetni mi a Zamilovaní až po uši. Obidve som už čítala, Tweetni mi som mala požičané z knižnice a Zamilovaní až po uši od sestry. Obidve sa mi páčili a chcela som ich mať aj ja vo svojej knižnici.
Poslednou knihou, ktorú som si kúpila, je Krásna katastrofa, ktorú mám práve rozčítanú a zatiaľ sa mi páči, aj keď hlavná hrdinka je v niektorých situáciach veľmi ... spomalená.


2) KNIHY NA RECENZIU
Tento mesiac som dostala od internetového kníhkupectva bux.sk knihu Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol. Knihu som už prečítala a veľmi sa mi páčila (recenzia tu). Od vydavateľstva Jota som dostala  e-book Avena: Skrytá. Aj tú som už prečítala a považujem ju za veľmi dobrý rozbeh ďalšej série (recenzia tu).

3) KNIHY, KTORÉ SOM DOSTALA
Na začiatku mesiaca mi konečne (!!!) prišli knihy, ktoré som dostala na meniny (ktoré mám v marci). Sú to knihy od Johna Greena - Na vine sú hviezdy a Kam zmizla Aljaška. Obidve prečítané, obidve odplakané. Na vine sú hviezdy sa mi ale páčila viac, asi aj preto, že Aljaška sa mi zo začiatku zdala síce dobrá, ale tak trochu priemerná. (Recenzie tu a tu.) Od sestry som dostala knihu Fantóm opery, pretože klasiku treba doplňovať. A od Catty, ktorej pekne ďakujem, som dostala ešte 3 krásne záložky, ktoré ma veľmi milo prekvapili. Mimochodom, Aljaška nie je na fotkách, pretože ju má práve požičanú kamarát.


***
A všetky spolu (teda okrem Aljašky a Skrytej):


Čo ste si kúpili/dostali vy? :) 
Ellie

6 komentárov:

  1. Na Jazdcov časom narážam v poslednom čase dosť často, asi by som sa po nich mala poobzerať :) Starčeka som tiež dostala a tiež sa mi kniha veľmi páčila.
    a nemáš za čo, som rada, že záložky potešili :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jazdci by sa mali dostať aj do Levných kníh a budú stáť okolo 3€, tak odporúčam tam :)

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pěkné přírůstky... Hvězdy nám nepřály, Krásnou katastrofu a Tweetni mi bych si také ráda přečetla. =)

    OdpovedaťOdstrániť