piatok 28. júna 2013

Na Slovensku vyjde v júli:

Vydavateľstvo Ikar:
Bod klamu - Dan Brown
V neprístupných končinách Arktídy objaví satelit NASA pod hrubou vr
stvou ľadu unikátny nález – tristo rokov starý meteorit so stopami fosílií. Je to naozaj dôkaz existencie mimozemského života? Úradujúci prezident Zach Herney povolá štyroch vynikajúcich vedcov, aby potvrdili pravosť nálezu a vyslobodili ho z ľadového zovretia na ďalší výskum. Nejde len o prevratný vedecký dôkaz, ale v predvolebnom období aj o body na strane úradujúceho prezidenta. Opozičný kandidát senátor Saxon totiž postavil svoju kampaň práve na kritike drahého vesmírneho výskumu, ktorý neprináša nijaké výsledky. Tímu odborníkov za polárnym kruhom a Rachel, dcére senátora Saxona a spravodajskej dôstojníčke Bieleho domu, odrazu ide o život. Nečakane sa ocitnú uprostred nebezpečnej hry najvyšších vojenských a politických kruhov Ameriky.

Čierne slnko - Graham Brown (Danielle Laidlaw II.)
Otázky o konci sveta sa objavovali od počiatku ľudstva a stále sú aktuálne. Graham Brown sa nimi zaoberá už vo svojom druhom napínavom románe, v ktorom sa v súvislosti s dátumom 21. december 2012 rozpúta zápas medzi tromi svetovými veľmocami – USA, Ruskom a Čínou.
Pracovníčke Národného výskumného inštitútu Danielle Laidlawovej sa podarí v srdci Amazónie neuveriteľný objav – nájde priezračný mayský kameň vyžarujúci silné vlny energie. Kameň vysiela signál, ktorý smeruje k hraničnému dátumu. Niekde na svete podľa všetkého jestvujú ešte tri také kamene.
Aká energia by sa uvoľnila, keby sa ocitli tieto štyri kamene pokope?
Kto ich vytvoril – a kto ich má teraz?
Danielle a jej tím sa riadia podľa tajuplnej mayskej mapy a podľa proroctva o zániku sveta. Nejde však o koniec sveta, ale o nový začiatok... Výskumníci si kladú otázky: Mali tieto artefakty slúžiť na našu záchranu – alebo nás mali navždy zničiť?

Putovanie večnou nocou - Veronica Rossi (Pod vražednou oblohou II.)
Aria sa vracia do sveta divochov, smrtiaceho éteru a tisícky ďalších nebezpečenstiev. Na príkaz konzula Hessa má vymámiť z drsného náčelníka severského kmeňa Rohov Soboľa polohu Modrej tíšiny – miesta, na ktoré éter neútočí. Nemá na výber. Hess drží ako rukojemníka Sokolovho synovca Pazúrika a prepustí ho, až keď obyvatelia mesta Blaženosť získajú nové útočisko.
Éter vonku je čoraz nebezpečnejší. Ničí územia aj ľudí, vyháňa kmene z dedín, takže bojujú medzi sebou o biedne možnosti obživy. Zdá sa, že jedinou šancou pre všetkých je nájsť nové miesto na život.
Aria sa ocitne v dedine kmeňa Brehárov. Jej priateľ Soky zariadi, aby dostala „značky“ – tetovanie na ramená, označujúce jej mimoriadnu schopnosť, ostrý sluch. Pri tetovaní sa ju však pokúsia otráviť. Kmeň sa rozdelí na dva tábory a tí, ktorí Ariu nenávidia, musia dedinu opustiť.
Aria sa potajomky vyberie na púť za Soboľom, ktorý údajne pozná polohu Modrej tíšiny a drží v zajatí Sokyho sestru Živenu. Sprevádza ju priateľ Rev. Ich misia má šancu na úspech, nerátajú však so zákernosťou Hessa a Soboľa. Modrá tíšina má zachrániť len vyvolených! Ria s Revom však nečakane získajú mocného spojenca a kmeň i obyvatelia Blaženosti tak nestrácajú nádej na prežitie.

Vydavateľstvo CooBoo:
Tigrova plavba - Colleen Houck - (Tigria sága III.)

Tretie pokračovanie úspešnej Tigrej ságy! V spoločnosti očarujúcich tigrích bratov sa Kelsey aj tentoraz vyberie na dobrodružnú cestu, aby svojim milovaným spoločníkom pomohla zbaviť sa kliatby. Aj s múdrym pánom Kadamom, ktorý im bude vo všetkom nápomocný, bude plavba za ďalšími výzvami náročná. Podarí sa výprave nájsť všetkých bájnych drakov a získať Durgin Náhrdelník? Vyberie si konečne Kelsey z tigrích bratov toho pravého? Tešte sa na úžasnú plavbu plnú výziev, osudových okamžikov, lásky a vášne!



Vydavateľstvo Motto:
Čierna labuť vzlieta - Lee Carroll (Čierna labuť vzlieta I.)
Jedného pochmúrneho dňa sa Garet Jamesová, šperkárka z New Yorku, zatúla do čudesného starožitníctva a v tej chvíli sa jej život obráti naruby. Záhadný obchodník John Dee jej ponúkne veľmi štedrú sumu za otvorenie starej striebornej skrinky. Garet nemôže uveriť vlastným očiam, keď na skrinke zbadá symbol labute – identický so znakom na prsteni, ktorý dostala od svojej zosnulej mamy. Ale keď skrinku otvorí, začnú sa diať prapodivné veci...
Garet sa pustí do pátrania a zistí, že sa ocitla v storočnom proroctve. Otvorením skrinky totiž vypustila zlé sily. Postupne sa dozvedá, kým vlastne je, a aj to, že ju mama pred týmto poznaním chcela za každú cenu ochrániť. Mocní démoni totiž sužovali a nakoniec zahubili mnoho žien z Garetinho rodu po celé generácie – vrátane jej milovanej mamy. Dokáže Garet využiť svoje schopnosti a porazí tak ničivé sily z podsvetia?

Vydavateľstvo Egmont:
Jed - Fiona Paul (Temné vody I.)
Cassandra Caravellová patrí v renesančných Benátkach k spoločenskej elite. Má všetko, čo si len dievča môže želať: elegantné šaty, klenoty, pozvánky na tie najlepšie večierky a pekného bohatého snúbenca. Túži však po niečom inom. Po smrti svojich rodičov sa cíti ako v pasci, sama v meste vybudovanom na morskej lagúne, kde temný labyrint vodných kanálov šepká o úteku. Potom však Cassandra narazí na mŕtve telo ženy s vyrytým krvavým písmenom X a postupne sa dostáva do nebezpečného sveta tajných spoločenstiev, kurtizán a zabijakov. Navyše sa zaľúbi do Falca, chudobného maliara so zvodným úsmevom... a zvykom dostávať sa do problémov.

Zhrnutie:
Neviem, či je to iba môj pocit, ale nezdá sa aj vám, že v júli vychádza nenormálne málo kníh? Mňa zaujala akurát kniha Putovanie večnou nocou, pretože doma ma už čaká prvý diel, ktorý som zatiaľ neprečítala. Jed už mám doma po česky a Tigrovu ságu mám rozkupovanú po česky, takže tretí diel si kúpim takisto v češtine. A knihy od Browna teraz vychádzajú v naozaj krásnych obálkach a chcela by som všetky. No, možno sa raz dočkám :). Čo sa chystáte kúpiť vy?

Ellie 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára