štvrtok 17. októbra 2013

Predstav svoju knižnicu (27)

Každý týždeň vám predstavím niekoľko kníh z mojej knižnice. Začnem od kníh na písmeno A, až sa postupne prepracujem po písmeno Z. Cieľom je poskytnúť tipy na dobré čítanie a takisto pripomenúť aj staršie knihy, na ktoré sa už mohlo zabudnúť, ale ktoré určite stoja za prečítanie.
Dnes sú to knihy na písmeno P #1.

***
1) Prozření
Anotácia:
Závěrečný díl série Luxus Prozření sleduje životy sester Hollandových, Elizabeth a Diany, jejich přítelkyně/sokyně Penelopy a Liny – služky, jíž se podařilo proniknout mezi newyorskou smetánku. 
Elizabeth začne postupně odhalovat tajemství smrti svého otce, která úzce souvisí s jejím současným manželem; Diana se vydá za Henrym, jenž se spolu s Teddym přihlásil do armády, a cestou za ním se dozví mnoho věcí o sobě samé; zhrzená Penelopa pokračuje ve svých intrikách; a Lina se touží provdat do vyšších kruhů… 
Bude jim přát štěstí? Čeká tyto dívky společenský pád, nebo jejich hvězda zazáří ještě jasněji?
NOVÉ ZAČÁTKY. ŠOKUJÍCÍ ODHALENÍ. NEČEKANÉ KONCE.
Zatímco Elizabeth si celé jaro užívá své nové role mladé manželky, její sestra Diana hledá dobrodružství v zahraničí. Ale když vyjde najevo překvapivá informace o smrti jejich otce, sestry Hollandovy žasnou, jakou cenu má život v luxusu. V dramatickém závěru série Luxus se nejoslnivější obyvatelé Manhattanu ženou za sny, upínají se ke slibům a pokoušejí osud. Zbývá pouze jediná otázka: Pohasne jejich lesk, nebo zazáří ještě jasněji?
Môj názor:
Milujem celú sériu Luxus a štvrtý, čiže záverečný diel nie je výnimkou. Recenzia je aj na blogu, takže názor si môžete prečítať tam, samozrejme, ak ste ešte nečítali predchádzajúce diely, recenziu nečítajte, ale rýchlo siahnite po všetkých dieloch, pretože to naozaj stojí za to. A tie obálky, ach, tie obálky...

2) Posledný súd
Anotácia:
Keď mladá advokátka Brek Cuttlerová zistí, že sedí na opustenom železničnom nástupišti a krváca, nevie si spomenúť, ako sa tam dostala. Je mŕtva. Ako však zomrela? A prečo? 
Uviazla medzi svetmi na záhadnom mieste, kde žijú ľudia z jej minulosti. Zúfalo túži vrátiť sa k manželovi a nádhernej malej dcérke, ktorá zostala bez matky. Len čo sa však dozvie, že ju sem poslali pre to, aby vstúpila do radov elitných právnikov, čo obžalúvajú a obhajujú duše na Poslednom súde, jej nádej na útek pohasne a nahradí ju strach z budúcnosti. Uvedomí si, že najskôr sa musí postaviť zoči-voči hroznej pravde o svojej smrti. Keď nečakane zistí, že pred súdom stojí ona sama, dozvie sa prekvapujúcu odpoveď na azda najdôležitejšiu otázku zo všetkých: Kto je skutočný posledný sudca našich životov?
Môj názor:
Táto kniha, okrem krásnej a na dotyk veľmi príjemnej obálky, ma láka aj obsahom, ktorý sľubuje zaujímavý príbeh. Sestre sa kniha veľmi páčila, ale pravdeopdobne to nebude kniha pre každého. Raz si ju však prečítam a spravím si na ňu vlastný názor.

3) Projekt manželstvo
Anotácia:
Jessica Wildová je nezávislá, cieľavedomá Londýnčanka, ktorá na vzťahy a manželstvo veľmi neverí a celú energiu sústreďuje na prácu v reklamnej agentúre. V penzióne navštevuje osamelú starú dámu Grace. Tá jej v závete nečakane odkáže honosné rodinné sídlo a obrovský majetok. Má to však háčik! Grace veľmi túžila, aby si jej mladá priateľka našla manžela, a tak si ho Jessica vymyslí a vydáva sa za pani Miltonovú, manželku šéfa reklamnej agentúry Antonyho. A práve jej – pani Miltonovej – Grace odkáže svoje milióny. Jessice neostáva nič iné, ako sa v krátkom čase naozaj dostať pod čepiec. Potrebuje však zmeniť imidž, naučiť sa flirtovať, zvádzať, nosiť minisukne a vysoké podpätky, skrátka, chce to novú sexi Jessicu. A podarí sa! Pred oltárom však nastane absolútny zmätok, práve taký, aký Jessica prežíva v duši...
Môj názor:
Projekt manželstvo patrí momentálne medzi moje najnovšie knihy a ja si už len želám, aby som mala na čítanie viac času (musím priznať, že niekedy mi chýba aj chuť) a mohla si ju prečítať, pretože to bude výborná kniha nabitá humorom.

4) Príbeh dámy X
Anotácia:
Príbeh plný vášne a erotickej fantázie! 
Jeden deň, jedno stretnutie a jeden magický muž zmení jej život...
Všetci snívame o tom, že raz zažijeme vášnivú noc, na ktorú nikdy nezabudneme. Čo však robiť v prípade, ak sa tá noc plná neskrotnej túžby premení na čosi oveľa hlbšie a zmysluplnejšie?
Takýto sen má aj dvadsaťdvaročná Alex, americká študentka, ktorá prišla do Neapola pracovať na svojej diplomovej práci o talianskej mafii. Netuší, že práve Neapol a muž, ktorého stretne hneď prvý večer, jej navždy zmenia život.
Záhadný Lord Marcus Roscarrick, miliardár a neskutočne príťažlivý muž, však skrýva nejedno tajomstvo. Alex s ním prežije ohnivú noc plnú nenásytnej túžby, až drsnej, spaľujúcej vášne, akú ešte nikdy v živote nezažila. Spaľuje ju túžba, ktorá ju priam desí. Erotické napätie, ktoré medzi nimi stále narastá, je takmer hmatateľné.
Má to však háčik. Marc je členom tajomného kultu, ktorému vládnu starobylé zákony. Jediná možnosť, ako si ho udržať, je pristúpiť na jeho podmienky. Bude X ochotná podstúpiť vzrušujúci a zároveň zničujúci erotický obrad? Prehryzne podozrenie, že má prsty v miestnych mafiánskych hrách? Alebo sa vzdá muža, po ktorom tak nesmierne túži a ktorý dokáže naplniť jej najtajnejšie erotické fantázie? 
Ideálne čítanie pre všetkých fanúšikov Fifty Shades!
Môj názor:
Recenzia na túto knihu je takisto na blogu, ale keby to mám zhrnúť, tak poviem, že kniha nebola zlá, nápad bol dobrý, ale čo mi vadilo na knihe najviac, bol ten strašne, strašne, ale naozaj strašne nepravdepodobný, až vtipný koniec. No veď, tí, čo čítali, vedia o čom hovorím. 

5) Padlí andělé a Leviatan
Anotácia:
Aaron Corbet je celkem normální kluk, trochu samotář, sirotek s problematickou minulostí, který ale doufá, že snad konečně našel náhradní rodinu, přátele i smysl života. To všechno se ale změní na jeho osmnácté narozeniny; začne najednou rozumět portugalštině, latině, a dokonce i svému psovi, a jeho závěr je celkem logický – totálně se zbláznil!
Pak se ale objeví dva velice podivní muži, kteří se ho snaží varovat před nebezpečím, jež mu hrozí, a navíc mu prozradí, že je Nephilim – syn smrtelnice a anděla, padlého anděla.
Aaron se to pokouší odmítnout a popírá své nadpřirozené schopnosti. Ale musí se se svým dědictvím vyrovnat – a to rychle. Temné síly nabývají na moci a jsou odhodlány jej zničit… A tak začíná příběh plný zvratů, utrpení, andělů a odvěkého boje dobra a zla.
Môj názor:
Momentálne ma anjelská tematika veľmi neláka, a preto v najbližšej dobe asi nesiahnem po tejto knihe. Avšak verím, že to bude dobré čítanie a keď si dokúpim ostatné diely, rada si celú sériu prečítam. 

Ellie

1 komentár: