nedeľa 17. marca 2024

Vila na ostrove (Recenzia)

Autor: Sarah Morgan

Originálny názov: The Island Villa
Vydavateľstvo: Fortuna Libri 2024
Séria: -
Diel: -
Počet strán: 352
Žáner: román
Moje hodnotenie knihy: 4*/5*
Moje hodnotenie obálky: 4*/5*

Anotácia:

Slávna autorka romantických príbehov Catherine Swiftová sa už desaťročia umiestňuje na popredných priečkach zoznamov bestsellerov, hoci jej vlastný ľúbostný život nie je taký dokonalý. Najviac ju mrzí napätý vzťah so staršou dcérou, ale to sa má čoskoro zmeniť. Catherine sa spolieha na to, že jej štvrtá svadba na krásnom gréckom ostrove rodinu konečne spojí.

Adeline nevie, čo je horšie – či to, že sa jej matka po štvrtý raz vydáva, alebo to, že ju núti byť svedkom tejto katastrofy v jej luxusnej vile na Korfu. Opätovne prežíva bolesť z rozchodu rodičov a z matkinej nevery, ktorej následkom jej jej nevlastná sestra Cassie. Vracia sa na miesto, na ktorom kedysi prežila krásne aj bezútešné chvíle. Stretáva svojho najlepšieho kamaráta z detstva, ktorý v nej prebudí dlho potláčané stránky jej osobnosti.

***

V zimnom období je pre mňa ideálne sa prostredníctvom kníh preniesť do teplejších a slnečnejších dní. A vďaka tejto knihe som sa preniesla na krásny grécky ostrov Korfu. Hlavnými postavami príbehu sú tri ženy: slávna spisovateľka a matka v jednej osobe Catherine a jej dve dospelé, samostatné dcéry, nevlastné sestry Adeline a Cassie. V 24 kapitolách, s prestriedanými názvami podľa krstných mien týchto žien a epilógu sú vyobrazené hlavne charaktery, pocity a hlboké emócie ako dôsledok rodinných udalostí súčasných, i tých minulých, ktoré boli roky utajované a postupne odhalené. Pri opisoch nádhernej prírody ostrova, olivovníkov, zelene, pláží, mora a slnka som to všetko mala živo pred očami a mala som pocit, že si túto nádhernú scenériu užívam priamo z terasy vily na tomto ostrove.

Autorke sa podarilo napísať pohodovú, dovolenkovú knihu, ktorá sa číta veľmi ľahko, zároveň dej napreduje bez zbytočných zdĺhavých a nudných pasáží, s istou mierou dramatičnosti, prekvapení a vysvetlení.  A nechýba tu, samozrejme, láska. Všetky tri hrdinky tú pravú nájdu, aj keď každá iným spôsobom.

Každému, kto obľubuje romantický žáner s dobrým koncom, odporúčam túto knihu zaradiť do svojho zoznamu na prečítanie. Je to predovšetkým dovolenkové čítanie, takže ak sa niekam chystáte, určite si túto pribaľte :) Jediná vec, ktorá na mňa pôsobila rušivo, bola vizuálna stránka knihy. Vždy, keď som sa na ňu pozrela,  videla som Santorini :D Určite ideálnejšie by boli olivovníky a krásny západ slnka nad romantickými zátokami. 

                       Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu  Fortuna Libri. 

                                                              Knihu si môžete kúpiť tu 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára