utorok 23. apríla 2013

Světlé dny (Zsuzsa Bánková)

Anotácia:
Vteřiny, jež změní život navždy.
V malém městečku na jihu Německa prožívá děvčátko Seri světlé dny svého dětství: dny, které tráví v zahradě u své kamarádky Aji, pocházející z maďarské artistické rodiny a žijící s matkou v chatrči na kraji města.
Jenže tento zdánlivě idylický svět dětství v šedesátých letech dvacátého století má takřka neviditelné kazy: Serin otec zemřel krátce po jejím narození a Ajin otec, který vystupuje v cirkuse jako akrobat na visuté hrazdě, přijíždí na návštěvu jen jednou do roka. Karl, společný kamarád obou dívek, zase přišel o mladšího bratra, který jednoho jarního dne nastoupil do cizího auta a nikdy se už nevrátil.
Matky své děti provádějí proudy i mělčinami jejich dětství a učí je, že ze života nemusejí mít strach a že je třeba vrhnout se do něj naplno. Zsuzsa Bánková vypráví příběh tří rodin a provází své mladé hrdiny celou první půlí jejich života. Když Seri, Karl a Aja odjedou studovat do Říma, jejich přátelství je podrobeno náročné zkoušce.
Světlé dny jsou knihou o přátelství a zradě, o lásce a lži, o minulosti, která jen postupně odhaluje svá tajemství, a o vteřinách, jež nám navždy změní život.

Světlé dny Zsuzsy Bánkové patří v současnosti k nejúspěšnějším titulům na německém knižním trhu. Už 70 týdnů se drží v žebříčku bestsellerů časopisu Spiegel. Dosud se prodalo více než 600 000 výtisků.

Knihu si môžte kúpiť tu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára