sobota 12. októbra 2013

More oblúd (Recenzia)

Autor: Rick Riordan
Originálny názov: The Sea of Monsters
Vydavateľstvo: Fragment 2010
Séria: Percy Jackson and the Olympians
Diel: 2/5
Počet strán: 304
Žáner: YA, fantasy
Moje hodnotenie obálky: 3/5

Anotácia:
Percy Jackson si už zvykol na to, že nie je obyčajný chalan z New Yorku – ako syn boha mora Poseidóna patrí do dvoch svetov, ľudského aj mytologického, kde sa to hemží zákernými a krvilačnými obludami. A mnohé z príšer, ktoré donedávna poznal len zo starých gréckych bájí, ho teraz chcú pripraviť o život...Po nečekane pokojnom školskom roku sa v posledný deň pred prázdninami na Percyho zosype celá lavína problémov – hodina telocviku sa zmení na vybíjanú s ľudožrútskymi obrami, kamarát Grover sa dostane do problémov a Táboru polokrvných hrozí zničenie. A tak sa Percy a jeho priatelia vydávajú na ďalšiu nebezpečnú výpravu.

***


Hneď po prečítaní prvého dielu som sa vrhla na druhú časť Percyho Jacksona. Zo začiatku som s ním mala trochu problém, ale približne od polovice knihy som ho úplne zhltla a teraz môžem povedať, že sa mi páčil rovnako ako aj prvý diel.


Percy strávil pokojný rok bez problémov v škole či doma a teší sa, keď sa na leto opäť vráti do Tábora polokrvných. Ale to by nebol Percy, keby sa niečo neočakávané neprihodí práve v posledný deň školského roka.


Do Percyho telocvične sa dostanú obludy, ktoré chcú, samozrejme, Percyho zabiť. Vtedy sa z ničoho nič objaví Annabeth, Percyho kamarátka a ďalšia hrdinka z Tábora. Spoločne porazia príšery a vydávajú sa na cestu do Tábora, v ktorom ide všetko dolu vodou.

Začarovaný strom vysychá a ochrana Tábora je veľmi slabá. Zachrániť ich môže magické zlaté rúno, ktoré vylieči strom a poskytne stratenú ochranu. Na cestu sa vydáva Percyho nepriateľka, ale Percy spolu s Annabeth a novo nájdeným, nevlastným  bratom potajomky opúšťajú tábor a odchádzajú na výpravu tiež.  Na ceste ich čaká opäť kopec prekážok, ako to už v Percyho prípade býva.


Kniha je opäť veľmi akčná, dynamická a nie sú tam žiadne miesta, v ktorých by sa čitateľ nudil. Aj keď som spomínala, že zo začiatku ma kniha veľmi nechytila, možno to bolo skôr tým, že som na ňu nebola naladená.
Teraz sa chystám pozrieť aj sfilmovanú verziu More oblúd, pretože som počula, že to bolo super. Pre mňa sa Percy Jackson stáva obľúbenou knižnou sériou a aj filmové spracovania (zatiaľ teda len jedno) sa mi páčia.

Tieto knihy rozhodne odporúčam a hneď ako sa vrátim z dovolenky, pôjdem na ďalšie diely, na ktoré sa už veľmi teším, pretože koniec druhej časti prisľúbil nové zvraty a zápletky.


Moje hodnotenie:
 
Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment.
Knihu si môžete kúpiť tu
Ellie

2 komentáre:

  1. Mne sa z tejto série páčila najmenej a film sa mi páčil viac, ale aj tak je to super :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj! Nominovala jsem tě do Liebster Blog Award tagu a byla bych ráda, kdyby ses zapojila. :) Víc informací najdeš tady: http://lifewithbooks.blog.cz/1310/liebster-blog-award-tag

    OdpovedaťOdstrániť