piatok 29. decembra 2023

Zasnežené Vianoce (Recenzia)

Autor: Sarah Morgan

Originálny názov: Snowed In For Christmas
Vydavateľstvo: Fortuna Libri 2023
Séria: -
Diel: -
Počet strán: 368
Žáner: román
Moje hodnotenie knihy: 4*/5*
Moje hodnotenie obálky: 4*/5*

Anotácia:

Dokonalé rodinné Vianoce... s cudzou rodinou?

Rodinné stretnutie
Tieto Vianoce majú súrodenci Millerovci jediný cieľ – vyhnúť sa dobre mieneným otázkam svojich rodičov a starej mamy. Ross, Alice a Clemmie si strážia tajomstvá, o ktoré sa s nimi nemienia podeliť, a spoliehajú sa jeden na druhého, že od nich odvrátia pozornosť.

Nepozvaná hostka
Lucy Clarkovú čakajú osamelé Vianoce a vyhliadka na stratu zamestnania, pokiaľ sa jej nepodarí dosiahnuť spoluprácu s firmou Rossa Millera. Rozhodne sa, že svoj obchodný návrh doručí do jeho rodinného domu na Škótskej vysočine a potom odíde. Koniec koncov, nechce pokaziť Millerovcom ich dokonalé Vianoce v kruhu rodiny.

Vianoce, na ktoré sa nezabúda
Keď sa Lucy objaví na prahu dverí ich domu, pomýlia si ju s Rossovou fiktívnou priateľkou. Kým sa však táto zámena vysvetlí, strhne sa snehová búrka a Lucy uviazne pod jednou strechou s celou rodinou Millerovcov. Tajomstvá postupne vyplávajú na povrch a Lucy sa odrazu ocitne uprostred konfliktu rodiny, ktorá nie je jej...

***

Sarah Morgan je autorka, ktorá každoročne píše vianočný príbeh. A ja som si tie jej veľmi obľúbila a patria k tým, na ktoré sa najviac teším a ktoré čítam medzi prvými. Musím povedať, že aj Zasnežené Vianoce sa jej podarili a to najmä vďaka mixu rôznych postáv, ktoré nás príbehom sprevádzajú. 

Lucy pracuje v reklamnej agentúre, ktorá má ťažké obdobie a potrebuje získať veľkú zákazku. A firma Rossa Millera sa zdá byť ideálnou príležitosťou. Preto sa Lucy rozhodne mu trochu netradičným spôsobom predložiť svoje návrhy, ale akosi "nešťastne" sa ocitne s ním a celou jeho rodinou počas celých Vianoc odrezaná od sveta v ich rodinnom sídle. 

Samotná Lucy a Ross ma ako hlavné postavy nezaujali natoľko ako zvyšní členovia Millerovcov. Všetci totiž mali svoje problémy, o ktorých doteraz nikto nevedel a postupne sa o nich dozvedáme viac a prichádzame spolu s postavami na ich riešenie. Jednoznačne najlepšou a mojou najobľúbenejšou postavou bola stará mama, ktorá si nebrala servítku pred ústa a všetko všetkým povedala na rovinu. Nikdy nezabudla pripomenúť, že je už stará a na zbytočné reči a čakanie už nemá čas :D Takže aj vážnejšie úseky vždy vedela nadľahčiť a príbeh tak stále pôsobil príjemne a veselo. 

Rozprávanie je striedavo rozdelené medzi štyri ženské postavy, a tak sa stále striedajú ich jednotlivé pohľady na vec a tento spôsob rozprávania príbehu ma veľmi bavil. Záver opäť ako z rozprávky, všetko sa ideálne vyrieši, ale od takejto vianočnej knihy, samozrejme, ani nič iné neočakávate, takže to vôbec nevadí. Určite vám tento príbeh krásne spríjemní predvianočné alebo vianočné obdobie a rodinu Millerovcov si jednoducho obľúbite.   

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu  Fortuna Libri. 

                                                              Knihu si môžete kúpiť tu 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára