piatok 12. januára 2024

Vinice ve Francii (Recenzia)

Autor: Julie Caplin

Originálny názov: The French Chateau Dream
Vydavateľstvo: Grada/Cosmopolis 2023
Séria: Romantic Escapes 
Diel:  10/10
Počet strán: 368
Žáner:  chic-lit, feel good román
Moje hodnotenie knihy: 4*/5*
Moje hodnotenie obálky: 5*/5*

Anotácia:

Vychutnejte si pravé šampaňské a máslové croissanty podávané s proslulým francouzským šarmem
Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji, než vyletí zátka z lahve šampaňského.

Příprava velkolepého obřadu její sestřenice Gabby pro ni představuje šanci vypracovat se z pouhé asistentky na vyhledávanou organizátorku svateb. Proto se rozhodne zapomenout na trable s láskou a napnout všechny síly k uspořádání pohádkového dne. Nepočítala ovšem s jednou maličkostí… S úžasným Lucem, který neustále rozptyluje její pozornost. Podnikají spolu výlety po okolí, navštěvují místní trhy s delikatesami a užívají si pikniky mezi řádky vinné révy.
Možná za to můžou bublinky, možná Lucovo kouzlo, ale Hattie začne přemýšlet, jestli jde jen o chvilkové poblouznění, nebo snad o něco víc.

***

Autorka to má s touto sériou vážne dobre premyslené. Každý príbeh situuje do inej krajiny, resp. oblasti, a tak má neuveriteľne veľa možností a táto séria môže byť v podstate nekonečná. Pretože je vidieť, že čitateľov stále baví, aj keď už má 10 dielov. Stačí vymyslieť sympatické postavy, pripraviť im pár problémov a už im len servírovať chutné jedlá a nápoje a čitateľ si tak môže pohodlne vyložiť nohy a mysľou sa preniesť stovky kilometrov ďaleko. Pretože knihy od Julie Caplin sú tu predovšetkým na snívanie a relax. 

Tento diel ma lákal mimoriadne, pretože Francúzsko je moja srdcová záležitosť. Krásnu francúzsku krajinu, eleganciu a gastronómiu si veľmi rada pripomeniem  vždy, keď mám k tomu príležitosť. Navyše, keď potrebujem niečo naozaj nenáročné a odpočinkové, s Juliou Caplin je to stávka na istotu. Inak tomu nebolo ani s príbehom z viníc. 

Hlavná hrdinka Hettie má na starosti zorganizovať veľkolepú svadbu na château v krásnom vinohrade. Všetko je tam na prvý pohľad krásne, ale pri bližšom skúmaní zisťuje, že toto miesto je dosť zanedbané a bude tam viac práce, ako si myslela. Okrem toho tam Luc, ktorý Hettie zaujme od prvého stretnutia, chce pestovať vinič a nie poriadať svadby. Hettie sa musí vysporiadať s viacerými problémami, ale ako to už u Julie Caplin býva, netreba sa o našich hrdinov obávať. Všetci vieme, že všetko dobre dopadne :) 

Ak práve nemáte možnosť cestovať, táto kniha môže byť pre vás tou správnou voľbou ako sa preniesť do krásneho prostredia viníc, dedinských trhov s dobrým domácim jedlom, medzi sympatických a priateľských ľudí, ale nezabudnite si k tomu naliať pohárik vychladeného šampanského, vyvetrať hlavu, nič nerobiť a na nič nemyslieť. Opäť príjemné čítanie a musím povedať, že vinice sa zaradili k tým obľúbenejším dielom z tejto série. Francúzsko je pre mňa skrátka srdcová záležitosť 💖.


                        Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu  Grada.
Knihu si môžete kúpiť tu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára