pondelok 1. apríla 2013

Mesačné NAJ (1)

Túto rubriku vymyslela Rodaw z Knihánkova, ktorá svoje 
Měsiční nej robí vo forme videí.
Každý mesiac zaradím knihy, ktoré som prečítala 
do rôznych kategórií.

Za mesiac marec, ktorý je zároveň mesiacom knihy, som prečítala týchto 7 kníh:
  • Drakie (Sophie Jordan)
  • Jak mi Jane Austenová zničila život (Beth Pattillo)
  • Hostiteľ (Stephenie Meyer)
  • Tweetni mi! (Sarra Manning)
  • Před bouří (Robin Bridges)
  • Deníky Carrie B. (Candace Bushnell)
  • Sladká pomsta (Kasey Michaels)

1) Najlepšia kniha
Ako najlepšiu knihu za tento mesiac som vybrala Hostiteľa, aj napriek tomu, že na niektorých miestach sa mi zdal dej zbytočne zdĺhavý. Už dávno ma žiadna kniha nechytila takto za srdce! Dúfam, že žiadne pokračovanie nebude, pretože mám pocit, že by sa to celé pokazilo.


2) Najslabšia kniha
Žiadna z týchto kníh nie je prepadák, dá sa povedať že všetky ma bavili, ale keď už musím vybrať, tak to bude Před bouří, ale nie pre to, že by sa mi kniha nepáčila, ale skôr pre to, že som jej asi úplne nepochopila a na niektorých miestach som si vravela, kedy už bude koniec. Napriek tomu celkovo patrí medzi lepšie knihy, akurát, že z tohto výberu skončila s najmenším hodnotením.


3) Najakčnejšia kniha
Kniha, v ktorej sa stále niečo dialo, boli podľa mňa Drakie. Od začiatku som sa nemohla od knihy odtrhnúť a takpovediac som ju zhltla. Draky, ako námet knihy, ma doteraz nejako extra nebrali, ale drakie ma presvedčili, že knihy o drakoch asi fakt stoja za to. Dúfam, že si knihu aj jej pokračovania čo najskôr dokúpim.


4) Najnudnejšia kniha
Knihu Deníky Carrie B. by som neoznačila ako nudnú, ale bol to vlastne opis života bežného dievčaťa a v porovnaní s ostatnými knihami sa tam nič prevratné nestalo. Kniha je skôr oddychová a mne sa veľmi páčila.


5) Najvtipnejšia kniha
Pri voľbe najvtipnejšej knihy som nemusela vôbec rozmýšľať - jednoznačne to je Sladká pomsta. Túto knihu odporúčam čítať iba doma, pretože na verejnosti by si o vás mohli ľudia kadečo pomyslieť.  :D


6) Najlepšia hrdinka
Všetky hrdinky majú niečo do seba, ale najviac sa mi páčila Jeane z Tweetni mi!. Vymyká sa normálu a má šancu niečo zmeniť, ktorú aj využíva a za to ju obdivujem. 


7) Najlepší hrdina
Čo sa týka mužských hrdinov bolo z čoho vyberať. Will z Drakií, Ian z Hostiteľa, Adam z Jak mi JA zničila život... Nakoniec som si vybrala Georgija z knihy Před bouří, pretože to bol proste správňak.

8) Najlepší knižný pár
Rozhodla som sa vybrať dva, pretože obidva páry sú najlepšie v niečom inom. Ian a Vanda z Hostiteľa ako najromantickejší pár a Caledonie a Simon zo Sladkej pomsty ako najvtipnejší pár. 


9) Najhorší zloduch
Okrem Duší v Hostiteľovi, ktoré prišli na Zem a ovládali ľudí, čo považujem za hrozné zlodušstvo, tak najhorší zloduch bol v knihe Před bouří, a to čiernohorský princ, následník trónu a budúci upír Danilo. 


10) Najlepší koniec a rozuzlenie
Najlepší koniec bol rozhodne v knihe Hostiteľ. Nechcem nič prezrádzať, takže ten kto čítal - vie. 


11) Najdesivejšia kniha
Prvé miesto, ako najdesivejšia kniha, získava opäť Hostiteľ. Len predstava sveta, ktorý funguje tak ako tam, je desivá, nehovoraic o tom, keby to je realita. Strašné! 


12) Najzaujímavejší námet 
Aj tu by som opäť vybrala Hostiteľa, ale aby to nebola nuda, vyberám pre zmenu Jak mi Jane Austenová zničila život. Kniha vôbec nie je komplikovaná, ale príde mi zaujímavé to, ako Emma musela spĺňať rôzne úlohy a za odmenu získavala stratené listy JA. 





 13) Najkrajšia obálka 

Tu je voľba jasná - jednoznačne najkrajšia obálka podľa mňa patrí knihe Drakie. 



Ellie



4 komentáre:

  1. Strašne si chcem prečítať knižku: Jak mi Jane Austin zničila život - mohla by si napísať recenziu, veľmi by som sa potešila :) Hostiteľ je úžasná kniha!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite ti ju odporúčam, bola to výborná oddychovka :)
      Recenzia je už na blogu,konkrétne:
      http://elliesbookverse.blogspot.sk/2013/03/jak-mi-jane-austenova-znicila-zivot.html
      Príjemné čítanie :))

      Odstrániť
  2. Hostiteľa mám tiež veľmi rada. Súhlasím, že Draki je akčná kniha, tiež som ju veľmi rýchlo prečítala, ale hlavnú hrdinku Jacindu nemôžem ani cítiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pekne si to vystihla, mne Jacinda až tak nevadí, ale rozhodne nepatrí medzi moje najobľúbenejšie hrdinky :)

      Odstrániť