streda 12. júna 2024

Bodyguardka (Recenzia)

Autor:
Katherine Center
Originálny názov: The Bodyguard
Vydavateľstvo: Lindeni 2024
Séria: -
Diel: -
Počet strán: 392
Žáner: romance

Moje hodnotenie knihy: 3*/5*
Moje hodnotenie obálky: 4*/5*

Anotácia:
Ona mu kryje chrbát, on si získal jej srdce. Čo by sa mohlo pokaziť?
Svetový bestseller od hviezdy pohodovej romantiky!

Hannah Brooksová vyzerá skôr ako učiteľka v materskej škôlke než žena, ktorá by vás vedela zabiť vývrtkou na otváranie fliaš alebo guľôčkovým perom. No pravda je taká, že pracuje ako bodyguardka – osoba poverená výkonom fyzickej ochrany. Práve ju nasadili na slávneho herca Jacka Stapletona, aby ho chránila pred stalkerkou v strednom veku.

Keď Jackovi ochorie mama, vráti sa na rodinný ranč v Texase. Má to však jeden háčik. Jack nechce, aby sa jeho rodina dozvedela, že ho prenasleduje stalkerka, ani že má ochranku. A tak Hannah – proti svojej vôli a presvedčeniu – musí predstierať, že je Jackova priateľka.

Hannah sa jej nová rola ktovieako nevidí. No čím viac času trávi s Jackom, tým väčšmi sa jej zdá reálnejšia. A to jej zlomí srdce. Pre Hannah nie je problém chrániť Jacka, ale ako si ochráni svoje dlho zanedbávané srdce? To je najťažšia úloha, akú dosiaľ v živote riešila.

***

Ak ste fanúšikmi romantiky, obzvlášť romantických komédií, Bodyguardka je pre vás to pravé. Podľa mňa ide o dokonalú kombináciu dvoch filmov so Sandrou Bullock - Miss špeciálny agent a Návrh. Hlavná hrdinka Hannah pracuje ako bodyguardka a jej ďalšia misia spočíva v ochrane Jacka - hereckej megahviezdy, ktorého obťažuje stalkerka. Jack však pred svojou rodinou nechce priznať, že mu niečo hrozí, a tak Hannah musí hrať jeho priateľku, aby skutočný dôvod jej prítomnosti ostal v utajení. Čoskoro sa však do tejto pretvárky začnú miešať skutočne city, avšak tie si Hannah odmieta priznať. 

Bodyguardka ma bavila, kniha sa čítala naozaj dobre a rýchlo. Trochu problém som však mala s hlavnou hrdinkou, ktorá vo svojich vnútorných dialógoch úplne stratila svoj charakter a prišla mi oveľa naivnejšia, miestami až hlúpučká, čo mi nesedelo so sebavedomou bodyguardkou, ktorú som očakávala. Takisto nemám úplne v láske, keď je hrdinka “úplne obyčajná a priemerná”, ale napriek tomu zaujme filmovú megahviezdu. Netvrdím, že sa to nemôže stať, ale príde mi to ako zbytočné ponižovanie hlavnej ženskej postavy, ktorá si uvedomí svoju úžasnosť len vďaka dokonalému chlapovi. 

Na druhej strane sa mi páčilo, že autorka vytvorila reálne charaktery s množstvom problémov a chýb, a tak nešlo len o plytkú romantiku, ale riešili sa tu aj oveľa vážnejšie problémy, ako napr. vyrovnávanie sa so stratou člena najbližšej rodiny alebo rozoberanie veľmi komplikovaného vzťahu s matkou. 

Celkovo môžem knihu odporučiť, určite stojí za prečítanie aj napriek pár momentom, kedy ma Hannah naozaj štvala. 😃 Ide o ideálnu dovolenkovú knihu, takže na toto obdobie veľmi vhodnú. Zaručene si pri nej dobre odpočiniete. Určite si rada prečítam od autorky aj niečo ďalšie a ak máte radi romantické komédie, tak rozhodne nad čítaním Bodyguardky neváhajte.

 
Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu  Albatrosmedia.
Knihu si môžete kúpiť tu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára