nedeľa 16. júna 2024

Dokonalá smrť (Recenzia)

Autor: Helen Fields

Originálny názov: Perfect Death
Vydavateľstvo: Lindeni 2024
Séria: D. I. Callanach
Diel: 3/7
Počet strán: 408
Žáner: detektívka
Moje hodnotenie knihy: 5*/5*
Moje hodnotenie obálky: 3*/5*

Anotácia:

Aj zármutok môže byť smrtiaci. Tretí prípad detektívov Turnerovej a Callanacha z pera bestsellerovej autorky.

V kopcoch nad Edinburghom nájdu zamrznuté telo nahej dievčiny. V ten istý deň na druhom konci mesta zomrie bývalý hlavný inšpektor miestnej kriminálky George Begbie, ktorý len prednedávnom odišiel po rokoch náročnej služby do dôchodku. Zdá sa, že spáchal samovraždu, no Ava Turnerová, ktorá nastúpila na jeho miesto, tomu nechce uveriť. Aký mohol mať dôvod? Detektívov Turnerovú a Callanacha čaká zložité vyšetrovanie, pri ktorom budú pokúšať hranice zákona. Opäť hrajú o čas, pretože vrah s nevinnou tvárou si už vyhliadol ďalšiu obeť.

***

Tretí diel s Calllanachom a Avou považujem zatiaľ za najlepší, aj keď podotýkam, že celá táto séria je jedna z najlepších krimi, aké som kedy čítala. A to si ju nie po tak dlhom čase dávam opäť. Pri krimi sa mi totiž málokedy stane, že mám chuť čítať jeden prípad 2x, keďže si pamätám rozuzlenie. Tu mi ale vôbec nevadí. 

V tomto diele sa venujeme opäť viacerým linkám. Hlavnou je, samozrejme, chytiť sériového vraha, aj keď na prvý pohľad sa zdajú jednotlivé úmrtia ako nešťastné nehody. Potom si naša hlavná dvojica musí poradiť so smrťou v radoch svojich kolegov a nakoniec zistíme aj niečo viac zo súkromia inšpektora Callanacha. Tentokrát nemáme veľa času na rozvíjanie vzájomného vzťahu medzi Callanachom a Avou, takže ten nám v tomto dieli stagnuje. Navyše sa objavuje nová príťažlivá žena, ktorá o Callanacha prejavuje neskrývaný a očividný záujem. 

Spletité prípady, pri ktorých nemáte čas strácať čas. Ide sa od jednej stopy k druhej a často vyšetrovateľov zavedú aj do nebezpečných situácií, v ktorých im ide o život. Táto dvojica ma baví a ich vzájomná príťažlivosť, ktorú si obaja nechcú pripustiť, dúfam, skončí až v poslednej časti 😃 Lebo takto to má stále skvelý náboj. 

Dokonalá smrť bola naozaj dokonalá kniha, ale ani ten najdokonalejší vrah neprejde cez rozum Callanachovi a Ave. Už aj vy chcete držať v rukách ich ďalší prípad? 

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu  Albatrosmedia.
Knihu si môžete kúpiť tu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára