utorok 16. júla 2013

Arizona (Recenzia)

Autor: Eden Maguire
Originálny názov: Arizona
Vydavateľstvo: Fragment 2011
Séria: Krásni a mŕtvi
Diel: 2/4
Počet strán: 280
Žáner: YA, paranormal
Moje hodnotenie obálky: 4/5

Anotácia:
Nie sú živí, no nie sú ani mŕtvi. Sú niečo medzi tým.
Krásni mŕtvi zmizli. Ubehlo už niekoľko týždňov, čo ich Darina videla naposledy. No vie, že neodišli navždy. Vrátia sa, aby mohli objasniť záhadnú smrť ďalšieho z nich.
Je to už takmer rok, čo sa Arizona utopila v Hartmannovom jazere. Povráva sa, že to bola samovražda. No niečo na tom nesedí. Sebavedomá a suverénna Arizona by si predsa nikdy nesiahla na život.
Teraz musí Darina pomôcť Arizone objasniť jej záhadné úmrtie, ako pred časom pomohla Jonasovi. No treba konať rýchlo, pretože čas sa kráti...

***

V druhej časti Krásnych a mŕtvych pomáha Darina opäť objasniť smrť jedného zo 4 jej mŕtvych priateľov. Tentokrát je to Arizona. Úžasná, sebavedomá Arizona, ktorá údajne spáchala samovraždu skokom do jazera. Ale Arizona je presvedčená, že to by nikdy neurobila a Darina, ktorá sa zaviazala pomáhať Krásnym mŕtvym musí prísť na to, ako to v skutočnosti bolo. 

Druhý diel série má bavil  viac ako prvý. Asi to bolo tým, že bol o Arizone, ktorá sa mi zapáčila už v prvej časti, kde bola dobrým kontrastom k ufňukanej Darine. V tejto časti vypláva na povrch to, čo Arizona skrývala. A bolo toho oveľa viac, ako si všetci mysleli. Hlavne fakty o svojej rodine, o ktorých nikto ani len netušil. 

Začiatok bol síce pre mňa opäť raz tak trochu boj, ale potom som knihu prečítala na jedno otvorenie a skutočne ma bavila. V tejto časti som do konca nemala potuchy, ako to s Arizoninou smrťou bolo, a preto ma to bavilo o to viac. Koniec ma prekvapil, smrť Arizony bola naozaj smutná. 

Aj v tejto časti sa síce Darina chovala hrozne  k svojej mame, nevlastnému otcovi a (bývalému) najlepšiemu kamarátovi, ale už som to prehliadala, pretože to sa asi do konca série nezmení. Darina je asi taká, neznáša keď sa do nej niekto stará, ale príde mi, že je celá nešťastná, kebyže to tí ľudia nerobia. 
Momenty Dariny a Phoenixa boli opäť trochu prehnané a kľudne by som sa zaobišla aj bez nich. Neviem, ako to s nimi dvoma vydržím v poslednej knihe, ktorá bude o Phoenixovi, uvidíme :).

Škoda je, že ani v tejto knihe sa veľmi autorka nezaoberala Hunterom, aj keď opäť niečo načrtla. Zvedavá som teda aj na to, aké je jeho tajomstvo a ako sa vyrieši jeho smrť - ak sa bude rozoberať v ďalších častiach, v čo dúfam. 

Arizona je veľmi príjemná kniha, z ktorej som síce neodpadla, ani som z nej neostala vyhúkaná na niekoľko hodín, ale bavila ma a užila som si ju. Som rada, že som si na ňu mohla spraviť vlastný názor, pretože som čítala veľmi rozporuplné recenzie. Teším sa na ďalšie diely a som zvedavá, ako to celé skončí. 

Moje hodnotenie:
Ellie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára