streda 24. júla 2013

Oběť Molochovi (Åsa Larsson)

Vychází páté pokračování série o Rebecce Martinssonové Oběť Molochovi 


Po úspěšné čtveřici románů se právnička Rebecka Martinssonová vrací v páté knize Åsy Larssonové. „Oběť Molochovi je její nejlepší román. Je to dokonalý příběh až do nejmenšího detailu. Jazyk je pestrý a drsný – když je to potřeba, jakmile dojde na krajinu a psy, je krásně popisný, pokud jde o vztahy a lidskou důležitost, zradu a nedostatky, je jazyk realistický a citlivý,“ popisuje kulturní redaktorka švédského deníku Norrbottens-Kuriren Marianne Söderbergová. 

Za svůj nejnovější román byla letos Larssonová nominována na prestižní Skleněný klíč, udělovaný každoročně nejlepším krimi románům severských autorů. Na konci dubna pak byla autorka na slavnosti knih na den Svatého Jiří v Barceloně vyhlášena nejlepším autorem festivalu. 

V páté knize série o Rebecce Martinssonové Larssonová vypráví o založení svého rodného městečka Kiruny na severu Švédska. „Je to velice zajímavé období. V té době se do budoucnosti vkládaly velké naděje, existovala dělnická a ženská hnutí, lidé přestali emigrovat do Spojených států, a dokonce i válka, v níž Švédsko zůstalo neutrální, se nejevila jako něco příliš děsivého,“ uvedla o námětu knihy v rozhovoru pro španělský El País úspěšná spisovatelka. 

Larssonovou si oblíbili čtenáři po celém světě. Práva na knihu byla doposud prodána do sedmnácti zemí, ve Švédsku, Španělsku a Holandsku se Oběť Molochovi stala okamžitě bestsellerem. Knihy Åsy Larssonové již byly přeloženy do 23 jazyků ve více než třiceti zemích po celém světě, počty prodaných výtisků všech pěti dílů série výrazně přesáhly milionovou hranici. 

Romány Åsy Larssonové si vybudovaly velkou čtenářskou základnu také u nás, o úspěchu celé série hovoří jak počty prodaných knih, tak nadšené ohlasy recenzentů. „Talent na detektivky se ve Švédsku zřejmě rozdává podle příjmení. Larssonová skvěle vykresluje mentalitu lidí, jejich způsob života či tradice,“ píše v recenzi deníku Právo Tereza Radváková. 

Román Oběť Molochovi je již k dostání i jako e-kniha. Kniha vychádza zajtra, 25.7. Objednať si ju môžete tu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára