utorok 28. mája 2013

Jarní mrtví (Mons Kallentoft)

Anotácia:
Čtvrtý případ inspektorky Malin Forsové. 
Slunečné květnové ráno. Obyvatelé Linköpingu si vychutnávají první jarní paprsky na zahrádkách restaurací. Vlaštovky krouží na obloze a barevné tulipány dokreslují poklidnou atmosféru. Matka s dvěma holčičkami jde k bankomatu. Vtom vše pohltí prázdnota, tlaková vlna idylu smete a nechá za sebou jen změť křiku a bolesti. Bomba rozmetala nejen budovu banky, ale i všechny jistoty.
Výsledkem jsou dvě mrtvé holčičky a těžce zraněná matka. Kdo je viníkem? Teroristé? Nebo jde o vyřizování účtů mezi motorkářskými gangy? Anebo měla být terčem právě tato rodina?
Jarní epizoda Kallentoftovy řady nás znovu svádí dohromady s inspektorkou Malin Forsovou – svobodnou matkou, která má co dělat, aby se svou utajovanou intuicí a schopností slyšet mrtvé (tentokrát holčičky zabité při výbuchu) obstála ve světě dedukce a hmatatelných důkazů. Pro Forsovou je vyšetřování případu osobnější než jindy. V době výbuchu stojí před rakví své matky a snaží se něco cítit. Bojuje se svou touhou znovu hledat útěchu v alkoholu. Její dcera chce odejít na vzdálenou elitní školu, a když se z Tenerife vrací Malinin otec, vyplouvá na povrch tajemství, které před ní rodiče dlouhá léta skrývali.
Knihu si môžte kúpiť tu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára