štvrtok 16. mája 2013

Predstav svoju knižnicu (10)


Každý týždeň vám predstavím niekoľko kníh z mojej knižnice. Začnem od kníh na písmeno A, až sa postupne prepracujem po písmeno Z. Cieľom je poskytnúť tipy na dobré čítanie a takisto pripomenúť aj staršie knihy, na ktoré sa už mohlo zabudnúť, ale ktoré určite stoja za prečítanie.
Dnes sú to knihy na písmeno I. 

1) Intriky
Anotácia:
Půvabné dívky v krásných šatech, které se baví až do svítání na večírcích, neodolatelní mladíci s uličnickým úsměvem a nebezpečnými úmysly. Drobné lži, temná tajemství a skandální vztahy. Takový je Manhattan roku 1899…
Jak kolují zvěsti o předčasné smrti nejzářivější newyorské hvězdy Elizabeth Hollandové, všechny oči se upírají na její nejbližší: na sestru Dianu, jedinou naději rodiny na záchranu; na Henryho Schoonmakera, živel, který Elizabeth nezkrotila; na Penelopu Hayesovou, jež se chystá přivlastnit si vše, co po její nejlepší přítelkyni zůstalo; dokonce i na Elizabethinu bývalou komornou Linu Broudovou, která pochopí, že i když jsou peníze a původ důležité, pomluvy mají mnohem větší váhu. 
Nic není nebezpečnější než skandál… nebo cennější než tajemství.
Môj názor:
Celú sériu Luxus mám veľmi rada a Intriky (druhý diel) ma bavili dokonca viac ako prvý diel. Rozhodne môžem knihy len odporučiť, hlavne fanúšikom seriálu Gossip Girl, pretože mi knihy často seriál pripomínali.

2) Interview s upírem
Anotácia:
Příběh jejich prazvláštního vztahu začal roku 1791 v New Orleansu, kdy věčný upír Lestat pomohl překročit citlivému a přitažlivému mladíkovi Louisovi práh lidského utrpení. Louis v tu chvíli ale ani zdaleka netušil, že věčný život v nikdy nekončící noci je mnohem větším prokletím, než jakákoliv lidská bolest.
Môj názor:
Knihu som neprečítala a aj napriek tomu, že upírov mám rada, veľmi ma neláka, pretože som na ňu zatiaľ nečítala nejaké extra dobré hodnotenie.





3) Inkarceron
Anotácia:
Predstavte si väzenie, ktoré je také obrovské, že sú v ňom cely, chodby, lesy, hory, mestá a moria. Predstavte si väzňa, ktorý stratil pamäť, no je presvedčený, že pochádza zvonka - lenže väzenie je už storočia uzavreté a ušiel z neho zatiaľ len jeden jediný človek. Predstavte si dievča na panskom sídle, žijúce napohľad v sedemnástom storočí, hoci spoločnosť je ovládaná počítačmi a je v nej zakázaný čas. Je odsúdená na život s nechceným ženíchom a zapletená do plánu na atentát, ktorého sa desí, ale zároveň po ňom túži. Jedna je vonku, druhý vnútri. No obaja sú uväznení. A obaja túžia po slobode. Predstavte si Inkarceron...
Môj názor:
Inkarceron vyzerá veľmi zaujímavo a ja sa teším, keď budeme mať aj druhý diel, a sériu si prečítam naraz.


4) Iskrivá
Anotácia:
Vo svete, v ktorom sa len zopár ľudí vyznačuje mimoriadnou schopnosťou známou ako obdarenie, umožnilo kráľovi Leckovi jeho obdarenie klamať tak, že mu každý bez výnimky veril. Keď sa Bitterblue stala vo veku desať rokov kráľovnou, myslela si, že vražda jej otca navždy ukončila jeho násilnícky a neľudský vplyv na celú spoločnosť. Mýlila sa.
Netrpezlivo očakávané pokračovanie bestsellerov podľa denníka New York Times, ktoré na Slovensku vyšli pod názvom Výnimočná a Ohnivá, je dokonca ešte viac „zúrivé, vznetlivé, no miestami aj zádumčivé,“ a plné romantiky.
Osemnásťročná kráľovná Bitterblue má pocit, že jej radcovia sa ju snažia príliš ochraňovať pred celým svetom, a tak začne podnikať tajné výlety z hradu. Sama a v prevlečení sa túla nočnými ulicami svojho mesta a riskuje nielen vlastný život, ale aj svoje srdce.
Môj názor:
Prvé dve časti série sú úžasné knihy a patria medzi moje najobľúbenjšie. Iskrivú som dostala na posledné Vianoce a síce som sa k nej ešte nedostala, ale veľmi sa na ňu teším, aj vďaka vynikajúcemu hodnoteniu.

5) Inkoustový svět
Anotácia (na prvý diel):
Knihvazač Mortimer Folchart je milovníkem knížek a nadšenou čtenářkou je i jeho dcera Meggie. Mortimer má neobyčejný talent: když nahlas předčítá, zhmotní se postavy z příběhu v našem světě - avšak zároveň se někdo odtud ztratí. Tak kdysi zmizela v dobrodružné knize s názvem Inkoustové srdce Meggiina maminka... V domě Folcherových se objeví neznámý muž jménem Prašprst. Pro Meggie tak začíná dlouhá cesta plná překvapivých zvratů, která ji dovede až do doupěte hrdlořezů - postav z knížky Inkoustové srdce, kteří nyní žijí v reálném světě. Bude záležet na Meggie, jestli se podaří zvrátit jejich kruté záměry...

Môj názor:
Knihy som si kúpila len nedávno za smiešnu sumu (milujem výpredaje) a som z nich nadšená. Majú krásne obálky a spolu vyzerajú perfektne. Nečítala som ich, ale videla som film, ktorý sa mi páčil. Neviem, či knihy nie sú skôr pre mladších, ale keď nič iné, bude to aspoň dedičstvo pre vnúčatá :).

Ellie

6 komentárov:

  1. Na tej obálke Interview s upírem sa mi strašne ten upírček podobá na toho herca Matta čo hrá v TVD. :P

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nečítala som ani jednu, ale Interview s upírom je úžasný film. Ale tiež som počula, že kniha nič moc :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nevidela som ho, ale rada by som. Nikdy naň nie je tá pravá chvíľa akosi :D

      Odstrániť
  3. Sériu Luxus si strašne chcem prečítať 8)
    Iskrivú mám doma, ešte neprečítanú a Inkarceron je super 8) teším sa na 2ku

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite ti ju odporúčam :) Ja sa nemôžem dočkať poslednej časti, pretože to bude určite veľkolepé!!

      Odstrániť