streda 1. mája 2013

Mesačné NAJ (2)

Túto rubriku vymyslela Rodaw z Knihánkova, ktorá svoje 
Měsiční nej robí vo forme videí.
Každý mesiac zaradím knihy, ktoré som prečítala 
do rôznych kategórií.


Za mesiac marec, ktorý je zároveň mesiacom knihy, som prečítala týchto 7 kníh:
  • Krídla (Aprilynne Pike)
  • Kúzla (Aprilynne Pike)
  • Ilúzie (Aprilynne Pike)
  • Krátky druhý život Bree Tannerovej (Stephenie Meyer)
  • Útěk (Sophie Jordan)
  • Zelená jako smaragd (Kerstin Gier)
  • Ak zostanem (Gayle Forman)
  • Divergence (Veronica Roth)
1) Najlepšia kniha
Za najlepšiu knihu tohto mesiaca považujem knihu Zelená jako smaragd. Tretí diel Drahokamov bol skvelým zakončením celej série a hneď po dočítaní ma prepadla chuť ísť si prečítať celú sériu odznova. Absolútne úžasná kniha/séria.
2) Najslabšia kniha
Ani tento mesiac som neprečítala úplne hroznú alebo úplne slabú knihu, ale vždy sa nájde aspoň jedna, ktorá nie je taká dobrá ako ostatné. Tento mesiac to bola kniha Ak zostanem. Možno to bolo tým, že som na ňu nemala náladu alebo to, jednoducho, nie je kniha pre mňa. Nevravím, že kniha bola zlá, to určite nie. Ale asi som od nej očakávala príliš a nevyplatilo sa mi to.
3) Najakčnejšia kniha
Divergencia, jednoznačne. Nenudila som sa ani sekundu, pretože dej sa stále stupňoval. Už sa teším na Rezistenciu, ktorá je, podľa mojej sestry, ešte lepšia.
4) Najnudnejšia kniha
Najnudnejšou knihou boli pre mňa Ilúzie. Po sľubnej jednotke a výbornej dvojke prišla trojka, ktorá ma sklamala na celej čiare. S odstupom času dokonca ešte viac. S najväčšou pravdepodobnosťou si štvrtú časť prečítam a už mi ostáva len dúfať, že bude aspoň taká dobrá ako bola druhá časť.
5) Najvtipnejšia kniha
Tu je voľba jednoznačná - Zelená jako smaragd
Xemerius (počúraně žlutá košile :D ) + Gwendolynine trapasy + Charlotte na zelenej párty = zaručené niekoľkominutové záchvaty smiechu!
6) Najlepšia hrdinka
Tris z Divergencie. Neuveriteľné odvážne dievča. Chcela by som jej silu a odvahu čeliť všetkému, čo stojí proti nej. A myslím, že to ani zďaleka ešte nie je všetko.
7) Najlepší hrdina
Čtyřka z Divergencie bol suprový, ale pre mňa je najlepší Gideon zo Zelenej jako smaragd. Od začiatku Rudej som doňho zamilovaná a predpokladám, že doňho budem zamilovaná na veky vekov, amen.
8) Najlepší knižný pár
Gideon a Gwendolyn, ako inak, že?  Veľmi som im fandila a ani na sekundu som o ich vzťahu-nevzťahu nezapochybovala. A závidím im, ach, ako strašne im závidím.
9) Najhorší zloduch
Za najhoršieho zloducha považujem Jeanine z Divergencie. Aj keď, podľa mňa, boli celé frakcie veľmi pochybné, najhoršia bola ona. A ešte aj Peter, ktorý sa stále pokúšal Tris zabiť. A Eric, ktorý bol jednoducho debil.
10) Najlepší koniec a rozuzlenie
Keďže väčšina kníh, ktoré som prečítala, neboli poslednými dielmi sérií, túto kategóriu vyhrala (opäť) Zelená jako smaragd. Aké nečakané, ale nemôžem inak. Diamanty sú moja srdcovka a záverom série sa vyšvihli do päťky mojich najobľúbenejších sérií, odkiaľ sa asi tak skoro nedostanú.
11) Najdesivejšia kniha
Divergencia. Ani nie kvôli záporákom, ktorých som spomínala vyššie, ale celkovo. Celá myšlienka toho, že sa upíšete navždy jednej myšlienke a naviac (ako v prípade Tris) tým stratíte celú rodinu. A naviac stále hroziace nebezpečenstvo. Celú knihu som len čakala, kedy sa objaví nejaká rozbuška a rozpúta sa peklo. A stalo sa.
12) Najzaujímavejší námet
Všetky námety boli zaujímavé, niektoré boli spracované lepšie ako iné (Divergencia, Zelená). Ale, aby to nebola nuda, vyberám Krídla. Ako som už vravela, prvé dve časti boli pre mňa príjemným prekvapením. Opäť prišlo niečo nové, čo tu pred tým ešte nebolo a to sa mi na tom páčilo najviac.  
13) Najkrajšia obálka
Každá obálka sa mi veľmi páčila a za najkrajšiu obálku nevyberiem tentokrát jednu, ale 3. Krídla, Kúzla, Ilúzie majú nádherné obálky, ktoré jednoducho musíte mať doma. Ja som mala knihy, bohužiaľ, požičané, ale na tie obálky som sa mohla dívať stále. Celé spracovanie kníh je úžasné. Fortuna Libri sa nezaprie :) .
 Ellie

1 komentár:

  1. Pěkné, super! :)
    Taky bych asi jako nejděsivější považovala Divergenci.. kdyby se to stalo, bylo by to... oh, úplně mi běhá mráz po zádech :D

    OdpovedaťOdstrániť